Porcii modificați genetic au fost aprobați pentru consum în SUA

Porcii modificați genetic au fost aprobați pentru consum în SUA

Primii porci supuși ingineriei de editare genetică tocmai au fost aprobați în SUA, urmând să fie folosiți pentru consumul uman și pentru utilizări terapeutice. În plus, ar putea fi folosiți inclusiv pentru transplanturi la oameni.

Animalele, cunoscute sub numele de porci GalSafe, au fost modificate genetic pentru a nu avea zahăr alfa-gal pe suprafața celulelor. Această modificare are scopul de a ajuta persoanele cu sindrom Alfa-gal (AGS) care au reacții alergice severe la zahărul alfa-gal care se găsește în carnea roșie, arată IFL Science.

ADVERTISING

În SUA, afecțiunea este adesea declanșată după ce un individ a fost mușcat de căpușa Lone Star (Amblyomma americanum), care transmite molecula de zahăr alfa-gal în corpul victimei, declanșând astfel alergia la carne roșie (porc, vacă, miel etc.).

„Prima aprobare de astăzi a unui produs biotehnologic animal, atât pentru alimente, cât și ca o potențială sursă de utilizare biomedicală, reprezintă o etapă extraordinară pentru inovarea științifică”, a declarat Stephen Hahn, comisar FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Autoritatea americană încă nu a testat în mod explicit dacă persoanele cu AGS pot consuma acest tip de carne, însă analiza sa a stabilit că această carne, provenită de la porcii GalSafe, este sigură pentru a fi consumată de către populația generală.

Porcii GalSafe au fost dezvoltați de compania biotehnologică Revivicor Inc., derivată din compania britanică PPL Therapeutics. care a ajutat la producerea primului animal clonat, oaia Dolly, în 1996.

Te-ar putea interesa și Experimentul care arată adevăratul impact al mâncării de tip fast-food asupra corpului

ADVERTISING

Revivicor a transmis FDA că speră să înceapă să vândă carnea mai întâi prin comenzi directe, mai degrabă decât prin ​​supermarketuri.

Compania este orientată însă, în primul rând, către medicina regenerativă și tehnologia xenotransplantului, transplantul de țesuturi vii de la o specie la alta.

Nu este prima dată când FDA dă undă verde animalelor modificate genetic. În 2015, agenția a aprobat o formă de somon modificată genetic pentru consum uman, care a fost editată pentru a crește mai repede.

La începutul acestui an, o instanță a decis că producerea somonului modificat genetic este ilegală.

Citește și Sute de milioane de țânțari modificați genetic vor fi eliberați în Florida


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇