20 de noi specii descoperite în Pădurea de nori a Boliviei: „O vale neatinsă care debordează cu biodiversitate”

20 de noi specii descoperite în Pădurea de nori a Boliviei: „O vale neatinsă care debordează cu biodiversitate”

O zonă din Bolivia, ascunsă la poalele munților Anzi, botezată ”pădurea de nori”, a dezvăluit 20 de specii necunoscute până acum de către oamenii de știință. În plus, tot aici au fost redescoperite o multitudine de animale și plante care nu au mai fost văzute timp de ani, decenii sau chiar secole, în unele cazuri.

În timpul unei expediții științifice de proporții în Valea Zongo, situată la aproximativ 3.000 de metri deasupra nivelului mării, în regiunea estică a lanțului muntos, cercetătorii au documentat peste 1.200 de specii, 770 dintre acestea nefiind văzute până acum în această zonă.

ADVERTISING

„Aceste descoperiri sunt rezultatul a 14 zile de muncă intensă de teren. Această zonă a devenit un paradis pentru reptile, fluturi, plante și amfibieni, care nu au mai fost descoperiți în niciun alt loc de pe Pământ”, a explicat Trond Larsen, biolog la Pragramul Rapid Assessment al Conservation International (RAP), care a coordonat expediția cu aproape 20 de cercetători din Bolivia și alte țări.

Remarcabil este faptul că multitudinea de vietăți din interiorul acestei văi, un adevărat paradis ascuns, se află foarte aproape de societatea umană din Bolivia.

ADVERTISING

Citește și O specie nouă de balenă ar fi fost descoperită în Mexic (Video)

„Imaginați-vă un centru urban plin de oameni la doar 50 de kilometri depărtare de o vale neatinsă care debordează cu biodiversitate”, a mai spus Larsen, conform Science Alert.

Printre noile specii descoperite, cercetătorii au identificat o nouă specie de șarpe cu clopoței, botezată Bothrops monsignifer, și o specie de șarpe denumită Eutrachelophis sp. Nov., care are aceleași culori ca steagul național al Boliviei (roșu, galben și verde).

ADVERTISING

Mai mult, oamenii de știință au descoperit patru noi specii de fluturi, patru specii de de orhidee necunoscute până acum și un tip de bambus care nu a mai fost documentat științific, deși este folosit de comunitățile indigene de multă vreme, pentru instrumente muzicale.

Vezi și Își încep viața atât de adorabili și ajung să cântăreasca și 2 tone! Probabil cel mai ciudat pește din câți există


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇