Germania ar putea ridica abia la primăvară restricțiile pentru limitarea Covid

Germania ar putea ridica abia la primăvară restricțiile   pentru limitarea Covid

Ministerul german al Sănătății susține că restricțiile impuse pentru stoparea răspândirii noului coronavirus ar putea fi menținute până la primăvară.

Declarația a fost făcută de ministrul Peter Altmaier în timpul unui interviu acordat ziarului german Die Welt și publicat sâmbătă, 28 noiembrie.

Informațiile au fost preluate și de Reuters.

Peter Altmaier susține că restricțiile nu pot fi eliminate, atâta vreme cât în mai multe zone din Germania numărul infectărilor depășește 50 la 100.000 de locuitori.

ADVERTISING

Ne așteaptă 3-4 luni grele de iarnă. Și e posibil ca restricțiile să fie menținute și în primele luni din 2021”, a precizat Peter Altmaier.

Pandemia evoluează agresiv in Germania. Berlinul a anunțat că spitalele din țară rămân fără locuri la Terapie Intensivă. E o situație ieșită din comun, în condițiile în care, până nu demult, Germania primea pacienți din alte state, ale căror sisteme sanitare – mai slab organizate și finanțate – erau depășite de situație.

S-a pus inclusiv problema unei carantine naționale. Dar liderii celor 16 landuri s-au opus. Miercuri, pe 25 noiembrie, Angela Merkel a ajuns la o înțelegere cu aceștia. Și s-a decis că actualele restricții se vor menține măcar și în luna decembrie.

ADVERTISING

La acest moment, în Germania sunt închise barurile și restaurantele, dar școlile încă funcționează și în off-line.

Citește și:

Avem puțin peste 8.000 de cazuri noi de Covid, dar în spitale situația e din ce în ce mai gravă. Nou record la ATI: 1.249 de pacienți

Medicii se plâng că spitalele COVID sunt pline, iar unitățile modulare zac nefolosite pentru că nu au aviz de la DSP

Unitatea mobilă ATI de la Spitalul Judeţean din Galați, inaugurată de Tătaru săptămâna trecută, nu funcţionează din lipsă de personal

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇