Medicii se plâng că spitalele COVID sunt pline, iar unitățile modulare zac nefolosite pentru că nu au aviz de la DSP

Medicii se plâng că spitalele COVID sunt pline, iar unitățile modulare zac nefolosite pentru că nu au aviz de la DSP

România întregistrează, de mai bine de 10 zile, peste 1.000 de noi cazuri de COVID-19 în fiecare zi și tot mai multi pacienți ajung la Terapie Intensivă.

Medicii se plâng că nu mai au locuri în spitale, mai ales la secțiile ATI, și mulți bolnavi sunt transferați către orașe unde mai există paturi libere.

De când a izbucnit epidemia la noi în țară, au fost construite numeroase spitale modulare, în timp record.

ADVERTISING

Multe dintre ele nu sunt folosite nici în momentul de față, din cauză că nu au avize de la Direcția de Sănătate Publică, potrivit Știrile TVR.

Primăria Capitalei a construit în nordul Bucureștiului un spital modular pentru cazurile ușoare de COVID-19, cu 400 de locuri.

Cu toate că lucrările au fost finalizate încă din luna mai, niciun pacient nu a fost internat acolo pentru că unitatea sanitară nu are aviz de la DSP.

ADVERTISING

Nici în spitalul modular al MApN din curtea Institutului Ana Aslan nu se fac internări. Aici, însă, motivul este altul. Cele 120 de locuri pentru pacienții cu forme ușoare și medii nu pot fi folosite în această perioadă, pentru că militarii lucrează la reconfigurarea spitalului.

Din cauza temperaturilor extrem de ridicate, corturile vor fi înlocuite cu containere, care să ofere condiții mai bune pacienților.

Din fericire, spitalul modular construit de Asociația Dăruiește Viața în curtea spitalului Elias, cu bani din donațiile a 250.000 de români și peste 600 de firme, a fost deschis de curând după numeroase amânări.

ADVERTISING

Jurnaliștii TVR au contactat reprezentanții DSP București pentru problema avizelor, dar aceștia au spus că vor răspunde... abia săptămâna viitoare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇