Doi italieni trăiesc singuri într-un sat izolat, dar poartă mască sanitară când se întâlnesc: Dacă așa trebuie, e chestiune de principiu!

Doi italieni trăiesc singuri într-un sat izolat, dar poartă mască sanitară când se întâlnesc: Dacă așa trebuie, e chestiune de principiu!

Deși trăiesc singuri într-un sat greu accesibil, doi vârstnici din Italia respectă cu sfințenie regulie anti-Covid 19. Ambii poartă mască inclusiv în aer liber și păstrează distanța unul față de celălalt.

Noul coronavirus continuă să creeze mari probleme în Italia, iar numărul îmbolnăvirilor zilnice depășete 7.000.

Portul măștii în spații publice – inclusiv în aer liber - și păstrarea unei distanțe de un metru față de celelalte persoane sunt obligatorii. Iar amenzile pentru cei care nu respectă regulie ajung și la 1.000 de euro.

ADVERTISING

Chiar și așa, unora dintre italieni le e greu să respecte regulile. Dar nu tuturor. Unii le respectă din principiu.

Un exemplu sunt Giovanni Carilli (82 de ani) și Giampiero Nobili (74 de ani). Vârstnicii sunt rude prin alianță. Mai exact, Nobili este fratele cumnatului lui Carilii, potrivit CNN.

Amândoi trăiesc întru-un sat izolat și greu accesibil numit Nortosce din Perugia. Înainte de pandemie, turiștilor le plăcea să urce până în sat, mai ales vara.

În schimb, italienii nu vor să se mute aici, din cauză că n-ar avea de nici unele. Exodul populației din Nortsoce spre Roma a început după un cutremur din 1960 și nu s-a mai oprit până când satul n-a rămas pustiu.

ADVERTISING

Și Giovanni Carilli a lucrat o viață la Roma, în producția de mezeluri. Dar la bătrânețe s-a întors în satul natal. Are un cîine, câteva oi și un singur consătean: pe Giampiero Nobili.

Cei doi păstreaza și distanța

CNN a vizitat satul și a constat că – deși sunt singurii locuitori și nu prea primesc vizite – cei doi italieni respectă cu strictețe regulile de izolare socială.

Niciun nu iese din casă fără măscă sanitară. Niciunul nu se apropie la mai mult de 1 metru de celălalt, nici atunci când se plimbă împreună și nici când merg să ia apă.

ADVERTISING

Iar când se întâlnesc la cafea, cei doi se așează la o masă lungă, care le permite să stea la 2 metri distanță.

”Mi-e o frică de moarte de acest virus. Dacă mă îmbolnăvesc, va trebui să mă descurc de unul singur. Cine să mă îngrijească aici?

Poate că sunt bătrân. Dar vreau să trăiasc, să am grijă de oile mele, de vie, de stupi și de livadă. Să caut trufe și alte ciuperci. Îmi place viața mea!”, a precizat Giovanni Carilli.

”Dacă astea sunt regulile, ele trebuie respectate. E o chestiune de principiu”, a declarat bărbatul pentru CNN.

Evident, cei doi poartă mască și respectă măsurile de distanțare și când părăsesc satul pentru a merge în localitățile vecine, cu diverse treburi. La Nortsoce nu există nici magazin, nici piață și nici farmacie.

Citește și:

Numărul cazurilor de Covid scade în Australia și vor fi relaxate mai multe restricţii

Cum se pregătesc americanii de Halloween? Sărbătoarea se va desfășura altfel, din cauza pandemiei

“Să calculăm indicele de infectare, coane Fănică!” Săptămâna în care Pristanda a intrat la guvernare și face politici sanitare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇