Despre nimic

toader.paun
Jurnalist, Consultant digital
Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează, în prezent, dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. Este directorul de comunicare al agenției Zaga Brand, inclusă de revista BrandMarketing în topul celor mai creative și active companii în zona digitală din România. Pasionat de călătorii, oamenii cu povești capabile să-I inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platforma proprie – demilioane.ro.

Acest text este despre nimic. Despre nimic sunt multe dintre zbaterile noastre zilnice. Despre nimic important. Totuși, le facem să pară ceva. De multe ori, nu doar par ceva. Pentru că „nimicurile” pentru alții sunt poate dramele noastre. Cel mai bine acest accent se vede atunci când un adolescent povestește cu un adult sau când un om plictisit povestește cu unul ocupat peste măsură.

Spunem „nimicuri” acelor lucruri care nouă nu ni se par importante. Pentru alții însă ar putea fi esențiale în acel moment.

Când cineva ne face trăirile și preocupările noastre „nimicuri”, nu face altceva decât să construiască văi, în loc de punți. Văi care se adâncesc până la a deveni prăpastii.

Între generații, între profesii, între prieteni, în familie… Poate cea mai simplă punte ar fi să ascultăm mai mult și să judecăm mai puțin. Să ne ferim în a pune etichete trăirilor și experiențelor celorlalți!

Nimic nu este despre nimic. Observațiile, preocupările și mai ales frământările noastre arată probleme reale. Pe care trebuie să învățăm să le observăm și să le depășim împreună.

Nimicurile pe care mulți aleg să le facă online arată cât de mult ne înstrăinăm offline. Arată cum uităm ce înseamnă viața reală, căutând doar iluzii photoshopate și case cu oglinzi deformate.

Nimic nu este despre nimic!

Dacă învățăm să fim mai atenți cu ceilalți și să punem mai puține etichete, vedem în liniște multe cuvinte nespuse, la fel cum în multe cuvinte exprimate descoperim goluri care au nevoie de oameni buni să le umple.

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇