Coșmarul de la Doamna Ghica. După aproape 2 ani, se va circula ca înainte de construcția pasajului. Nicușor Dan dă un nou termen pentru finalizarea proiectului

Coșmarul de la Doamna Ghica. După aproape 2 ani, se va circula ca înainte de construcția pasajului. Nicușor Dan dă un nou termen pentru finalizarea proiectului

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan susține că până la toamnă se va încheia haosul din trafic provocat de lucrările la Pasajul Doamna Ghica. În schimb, întregul proiect – care potrivit Gabrielei Firea trebuia să fie gata încă de toamna trecută – nu se va finaliza mai devreme de finalul lui 2022.

”Am venit să văd stadiul lucrărilor la Doamna Ghica. Au reînceput acum cîteva zile. Știu că au fost un coșmar pentru oamenii care tranzitează zona toate aceste luni în care șantierul nu a funcționat.

ADVERTISING

Vreau să vă spun că fosta administrația știa din 2019 că o să urmeze un blocaj financiar. Și totuși s-a lansat în aventura asta. Când s-a blocat (șantierul – n.red.) lucrările erau executate în proproție de 48% și plătite în proporție de 37%.

Am plătit restul pe care îl datoram către antreprenor.

În luna iunie am semnat un acord cu Primăria Sectorului 2 prin care noi punem 110 milioane de lei, iar Primăria Sectorului 2 pune 30 de milioane de lei. Și, în felul ăsta, avem perspectiva să terminăm această lucrare.

În această toamnă vom reuși să avem două benzi pe sens (deschise-n.red.). Adică să revenim la ce era înainte de acest șantier (ca trafic rutier, în intersecție – n.red.)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Procedura de achiziție a tăblierului metalic a fost declanșată. O să îl avem în primăvara anului viitor. Și la finalul anului viitor o să avem întrega lucrare termină”, a precizat Nicușor Dan.

Declarație de presă Primar General

Au fost reluate lucrările de la pasajul Doamna Ghica. Care este stadiul proiectului și când va fi terminat acest pasaj, direct de pe șantier.

Publicată de Primăria Municipiului Bucureşti pe Joi, 22 iulie 2021

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, nu a participat la conferință alături de Nicușor Dan, cu toate că primăria generală anunțase că ambii edili vor fi prezenți pe șantier și vor face declarații, vineri dimineață.

Ce mai e de făcut la pasaj și de ce întârzie lucrările

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica au început la finalul lunii noiembrie din 2019 și – potrivit fostului primar al Capitalei, Gabriela Firea – ar fi trebuit să se termine în doar un an.

ADVERTISING

Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. La scurt timp după începerea lucrărilor, pe panoul cu informații despre șantier amplasat la intersecția Șoselei Colentina cu strada Doamna Ghica au apărut noi informații.

Mai exact, pe panou era menționat că până pe 5 iunie 2020 urmau să se finalizeze doar lucrările la relocarea de rețele (termoficare, electrică, de gaze etc). Și că pasajul propriu-zis urma să fie gata abia pe 5 iunie 2021.

panou-doamna-ghica

Din păcate, nu s-a respectat niciunul dinte termene. Potrivit celor mai recente informații comunicate de Primăria Municipiului București și de Trustul de Clădiri Metropolitane SA la solicitarea Spotmedia.ro, pasajul este gata doar pe jumătate.

Mai exact, la sol, sunt finalizate în proporție de 100% lucrările la rețelele de telecomunicații, termoficare și gaze. În schimb, potrivit Trustului de Clădiri Metropolitane, mai sunt rețele (cum ar fi cea de apă și cea electrică) la care lucrările au ajuns abia la trei sferturi.

În plus, trebuie finalizate lucrările la rețeaua de colectare a apelor pluviale. După cum a explicat pe larg pentru Spotmedia.ro primarul Radu Mihaiu, acesta rețea presupune și construcția unui bazin de colectare a apelor pluviale în zona pieței Cremenița.

Pentru tăblierul metalic, Trustul de Clădiri Metropolitane a mai lansat o licitație și în 2020, dar a anulat-o. Ulterior, a început să cumpere fier pentru a fabrica tăblierul.

Potrivit lui Nicușor Dan, la acest moment s-a reluat procedura de achiziție pentru tăblier.

Rămâne să vedem cum vor evolua lucrările și în cât timp va fi proiectul gata, într-adevăr.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇