Consiliul Naţional al Elevilor e de acord cu scenariile anunțate de Iohannis pentru noul an școlar

Consiliul Naţional al Elevilor consideră oportun ca decizia privind felul în care va începe noul an școlar să fie luată pe plan local, în funcţie de contextul epidemiologic.

„Consiliul Naţional al Elevilor, structura de reprezentare a tuturor elevilor din România, salută decizia privind stabilirea modului în care vor avea loc cursurile, fie online, fie offline, ce a fost prezentată de către preşedintele ţării, Klaus Iohannis, în urma şedinţei care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Considerăm oportun ca deciziile să fie luate în plan local, în funcţie de contextul epidemiologic prezent în fiecare localitate sau judeţ”, spune CNE, ăntr-un comunicat transmis Spotmedia.ro.

Consiliul amintește că sunt multe lucruri de rezolvat: dotarea corespunzătoare a unităţilor de învăţământ cu materiale igienico-sanitare, respectarea distanţării fizice, dotarea sălilor de clasă cu infrastructură audio-video şi a elevilor şi cadrelor didactice cu dispozitivele necesare participării la orele online, pentru care materia trebuie adaptată astfel încât să fie uşor de asimilat şi de aprofundat.

Elevii consideră că în cazul desfăşurării online a cursurilor este necesară „formarea tuturor cadrelor didactice în ceea ce priveşte utilizarea dispozitivelor digitale, cât şi în ceea ce priveşte modalităţile de predare”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că școala va începe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor va merge efectiv, fizic la şcoală. Vor fi trei scenarii pe care școlile le vor putea alege în funcție de situația epidemiologică locală.

ADVERTISING

Citiți și: Klaus Iohannis: Majoritatea elevilor va merge efectiv, fizic la şcoală. Sunt trei scenarii, decizia e la nivel local VIDEO


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇