Condamnare într-un caz cu victima eMAG. Au descoperit frauda abia când clienții au primit veselă în loc de telefoane

Condamnare într-un caz cu victima eMAG. Au descoperit frauda abia când clienții au primit veselă în loc de telefoane

Un bărbat din Cluj a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune prin metoda „returul”.

Victima în acest caz a fost eMAG, care a fost păgubit cu aproape 10.000 de lei, potrivit Adevărul.ro.

Bărbatul de 33 de ani din Florești, care lucrează ca barman, a comandat în perioada decembrie 2022 - iulie 2023, folosind date false, cinci telefoane și o tabletă în valoare de 9.700 de lei.

Procurorii au arătat că, după ce primea produsele comandate, acesta plasa cereri de retur. El falsifica însă sigiliile cutiilor produselor și în interior punea obiecte fără valoare, după care le returna prin intermediul serviciului easyBOX, primind banii înapoi.

ADVERTISING

„Odată returnate în depozitul eMAG, aceste colete nu sunt desfăcute și verificate, motiv pentru care frauda a fost constatată doar atunci când se dorea cumpărarea bunurilor de către alți clienți.

În toate cele cinci pachete, care trebuiau să conțină telefoane mobile și o tabletă, au fost descoperite mai multe monede sau veselă de bucătărie, lipite cu ajutorul unui scotch, ca să nu producă zgomot la manipularea coletului”.

Judecătorul care a pronunțat sentința în primă instanță a motivat prin „uşurinţa demonstrată în comiterea infracţiunii de înşelăciune, precum şi dezinteresul inculpatului faţă de normele penale”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta a luat în calcul și faptul că inculpatul a achitat integral prejudiciul, dar şi caracterizarea bună pe care a primit-o de la colegi și patronul barului la care lucra.

„În ceea ce priveşte circumstanțele personale ale inculpatului, reține că în prezent, acesta are vârsta de 33 de ani, este cetățean român, necăsătorit, cu stagiul militar nesatisfăcut, angajat pe perioada nedeterminată ca barman-ospătar, având loc de muncă stabil, fiind integrat în societate și fără antecedente penale.

De asemenea, potrivit înscrisurilor depuse la termenul de judecată, respectiv caracterizare din partea angajatorului, inculpatul îndeplinește sarcinile de lucru cu succes, este o persoană calmă, răbdătoare, comunicativă și activă, fiind încadrat în colectiv. În același sens sunt și caracterizările depuse de către colegii de serviciu”, se arată în sentința Judecătoriei Cluj-Napoca.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇