Ce era în mâncarea servită elevilor, care au ajuns de la școală la spital cu toxinfecție alimentară

Ce era în mâncarea servită elevilor, care au ajuns de la școală la spital cu toxinfecție alimentară

Săptămâna trecută 118 copii şi adulţi din Mehedinţi au ajuns la spital, după ce au mâncat produse livrate de o firmă de catering la mai multe şcoli, în cadrul programului „O masă sănătoasă”.

Analizele au arătat că mâncarea servită elevilor din şcolile din judeţ avea listeria.

"S-a depistat în materia primă, din cele cinci eşantioane luate, în două s-a confirmat prezenţa listeriei, şi în produsul finit, din cele şapte probe luate de la furnizor, două au ieşit pozitive, precum şi la cele patru şcoli unde au fost problemele sesizate, din probele prelevate toate au ieşit cu prezenţa listeriei.

ADVERTISING

Au fost paste, suc de roşii şi şuncă presată, dar nouă la materia primă ne-a ieşit listeria în şuncă. Pasul ulterior este să trimitem la tipizare la Bucureşti. A ieşit în materia primă şi automat şi în produsul finit", a declarat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi, Ionuţ Mări.

Activitatea firmei distribuitoare este suspendată până la închiderea anchetei epidemiologice, iar inspectorii DSVSA Mehedinţi au aplicat, în acest caz, amenzi în valoare de 22.000 de lei.

118 persoane s-au prezentat la spital, cu greţuri, vărsături şi astenie, după ce au consumat alimente în şcoli din judeţul Mehedinţi, a informat Ministerul Sănătăţii.

ADVERTISING

Ulterior, săptămâna aceasta, elevii de la mai multe şcoli din municipiul Satu Mare au primit cornuri cu furnici şi biscuiţi cu mucegai.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇