Băluță se plânge că-i vor fi blocate investițiile, dacă rămâne fără marile bulevarde din sector. Lupta pentru pasarele continuă

Băluță se plânge că-i vor fi blocate investițiile, dacă rămâne fără marile bulevarde din sector. Lupta pentru pasarele continuă

Primăria Sectorului 4 susține că USR-PLUS îi pune în pericol investițiile publice prin proiectul care prevede că patru străzi se vor întoarce din administrarea sectorului în cea a Primăriei Generale.

Nu e foarte clar, însă, ce investiții s-ar bloca, în afara de construcția unor pasarele pietonale pe care, într-adevăr, USR-PLUS nu le vrea, din cauză că le consideră scumpe și inutile.

Întregul scandal a pornit de la un proiect pe care l-a inițiat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță pentru construcția unor pasarele pietonale peste Bulevardul Tineretului, la intersecția cu Bulevardul Șincai.

Deja Primăria Sectorului 4 a lansat și o licitație pentru a-și alege constructor. Iar Daniel Băluță a făcut publice pe pagina sa de Facebook mai multe imagini cu modul în care vor arăta pasarelele.

ADVERTISING

Consilierii locali USR-PLUS de la Sectorul 4 susțin, însă, că pasarelele sunt nocive. Mai întâi, din cauză că vor îngreuna deplasarea pietonilor, fără însă a ușura circulația mașinilor prin zonă. În plus, susțin consilierii USR-PLUS, pasarelele sunt prea scumpe. Așa că n-ar trebui construite.

În urmă cu mai bine de o săptămână, consilierii locali USR-PLUS de la Sectorul 4 au participat la un protest de stradă, în locul unde ar urma să se construiască pasarelele pietonale.

Locuitorii din cartierul Tineretului nu vor pasarele

Posted by Rareș Laurențiu Oprea on Sunday, March 14, 2021

Cum Daniel Băluță n-a renunțat la proiect, grupul consilierilor generali USR-PLUS a depus un proiect prin care să împiedice ridicarea pasarelelor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai exact, grupul USR-PLUS propune ca Primăria Capitalei să-și recupereze 4 dintre 7 străzi pe care i le-a transferat în 2017 Primăriei Sectorului 4 pentru a face parcări.

Printre aceste străzi, pe lângă Șoseaua Olteniței și Strada Sergent Ion Iriceanu, se află și Bulevardele Tineretului și Gheorghe Șincai. Adică tocmai cele două bulevarde pe care ar urma să se ridice pasarelele pietonale.

Iar dacă Primăria Sectorul 4 nu mai administrează străzile, nu va mai putea construi pe ele pasarele.

În context, Primăria Sectorului 4 a transmis un comunicat prin care informează că ”derularea investițiilor publice ale Sectorului 4, în special cele privind infrastructura rutieră, ar putea fi stopată în perioada următoare”, dacă se va adopta proiectul inițiat de USR PLUS.

ADVERTISING

Ceea ce nu spune clar Primăria Sectorului 4 este ce investiții publice vor fi blocate, în afara proiectului pasarelelor.

În schimb, primăria transmite că a investit pe străzile primite de la Primăria Capitalei. Ba chiar amintește și despre proiecte pe care le are în curs pe Șoseua Berceni, care n-are nicio legătură nici cu pasarelele pietonale de la Tineretului, nici cu proiectul depus de USR-PLUS.

E adevărat că și această șosea i-a fost dată Primăria Sectorului 4 tot de Primăria Generală. Dar nu prin hotărârea Consiliului General 148/2017, pe care vrea acum să o modifice acum USR PLUS.

Din cauză că n-am reușit să înțelegem ce legătură ar avea Șoseaua Berceni cu subiectul și nici în fel ar putea fi periclitate investițiile de acolo de revenirea la Primăria Generală a Bulevardelor Tineretului și Gheorghe Șicai, a Șoselei Oltenița și a Străzii Ion Iriceanu, am cerut detalii de la primăria de sector.

N-am primit niciun răspuns care să ne lămurească, până la momentul publicării acestui material.

Rămâne să aflăm ce consecințe ar avea, de fapt, revenirea celor 4 străzi în administrarea Primăriei Generale.

Citește și:

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇