Apa lacului IOR s-a înroșit. Garda de Mediu spune că un posibil poluator a fost identificat. Primăria încă analizează

Apa lacului IOR s-a înroșit. Garda de Mediu spune că un posibil poluator a fost identificat. Primăria încă analizează

Apa din lacul IOR din Capitală a căpătat de câteva săptămâni o nuanță roșiatică, iar autoritățile încearcă să afle ce se întâmplă.

Oamenii care se plimbă prin parc cred că este vorba despre alge.

„Noi ne-am gândit că ar putea fi niște alge dezvoltate cât a fost cald sau poate o substanță? O substanță de curățare. Toxic nu e, pentru că sunt multe păsări care stau în apă. Nu am mai văzut și stau de ceva vreme în zonă”, a spus un bucureștean, citat de Digi24.

"Sub nicio formă, populația să nu cumva să înghită sau copiii să nu fie lăsați!"

Totuși, speciliștii spun că situația ar putea fi mai gravă și avertizează oamenii să nu ia contact cu apa.

ADVERTISING

 „Tot ce înseamnă fecale grosier și lichid s-au deversat și se deversează în continuare în lac. Trei surse trebuie verificate urgent! Sub nicio formă, populația să nu cumva să înghită sau copiii să nu fie lăsați! E foarte periculos pentru om ce e în lac. Avantajul e că s-a întâmpat iarna, că dacă se întâmpla pe căldură, va dați sema ce sursă de infecție!

Probabil trebuia să închidem tot parcul și să nu mai permitem accesul! Este clar trasată sarcină Primăriei Sectorului 3 să identifice foarte repede sursa de poluare”, a declarat Dan Trifu, preşedintele Fundaţiei Eco-Civica.

ADVERTISING

La rândul său, Primăria Sectorului 3 a transmis că se află în faza de identificare a surselor și așteaptă buletinele de analize. Asta deşi situaţia nu e nouă, apa fiind aşa de vreo lună.

Reprezentanții instituției au informat că s-au solicitat și analize pentru a afla dacă a fost afectată fauna piscicolă din lac.

Garda de Mediu a informat că un posibil poluator a fost identificat și că după finalizarea controlului vor fi luate măsuri și se vor da sancțiuni.

„Controlul e în desfășurare, au fost prelevate probe din lacul IOR, rezultatele au venit și ne indică un potențial poluator având în vedere rezultatele. Sunt implicați în control absolut toți factorii din parc - deținătorul lacului, deținătorul luciului de apă, operatorul care asigură mentenanța parcului, cât și alți potențiali factori”, a declarat Andrei Corlan, comisar al Gărzii de Mediu București, pentru sursa citată.

ADVERTISING

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇