Aeroportul ”Aurel Vlaicu” din Băneasa va fi redeschis pentru zborurile de pasageri, în toamnă

Aeroportul ”Aurel Vlaicu” din Băneasa va fi redeschis pentru zborurile de pasageri, în toamnă

Redeschiderea aeroportului „Aurel Vlaicu” din Băneasa pentru zborurile de pasageri va avea loc la toamnă.

Lucrările de reabilitare și modernizare ar fi trebuit să fie gata miercuri, dar recepția a fost amânată, informează Știrile TVR.

”Au apărut niște cerințe de securitate vis a vis de benzile de bagaje în plus. Și ținând cont că nu avem încă trafic ca să ne sufocam și să fim nevoiți să deschidem Băneasa, am decis să ne asumăm o prelungire.

Estimăm undeva în toamnă să facem recepția”, a spus Cosmin Cătă, director general la Compania Națională Aeroporturi București.

Aeroportul Băneasa, cel mai vechi din țară, a fost închis pentru zborurile de pasageri în 2012, pentru că nu mai era sigur în caz de cutremur. În prezent, este folosit doar pentru zborurile private și cele tehnice.

După redeschidere, aeroportul va putea primi un milion de pasageri pe an. Durata de îmbarcare va fi între 30 și 60 de minute, în funcție de dimensiunea aeronavei, spun reprezentații aeroportului.

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!