6 sfaturi despre cum să economisești bani când ai un bebe pe drum

6 sfaturi despre cum să economisești bani când ai un bebe pe drum

Nașterea și creșterea unui copil reprezintă o călătorie pe cât de tumultoasă, pe atât de frumoasă, iar cumulul de emoții care te încearcă în aceste clipe este cu siguranță de neuitat. Aducerea unui bebeluș pe lume vine cu responsabilități enorme, multe dintre ele ținând și de partea financiară. Multe persoane sunt îngrijorate cu privire la acest aspect și consideră că momentul procreării trebuie să coincidă cu o situație financiară stabilă. Desigur, un copil are nevoie de siguranță financiară, dar există multe metode prin care cheltuielile pentru bebe pot fi reduse, pentru a ajuta întreg procesul.

ADVERTISING

Ce măsuri poți lua pentru a scăpa de câteva cheltuieli în plus atunci când aștepți un bebe?

Haine second-hand

Dacă ai prieteni care au păstrat hainele copiilor lor și ți le oferă e perfect! Dacă nu, site-urile de haine au și hăinuțe la mâna a doua, ceea ce e foarte folositor. Pe lângă faptul că, atunci când este micuț, copilul crește foarte repede și câteodată nici nu apucă să încerce toate piesele vestimentare pe care i le-ai pregătit, hainele second sunt cu mult mai ieftine și reprezintă o variantă sustenabilă!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Accesorii eficiente

Prin accesorii eficiente ne referim la obiecte care pot fi folosite în mai multe scopuri, pentru a reduce din cheltuieli. De exemplu, o idee foarte bună și care te va scuti de bani în plus o reprezintă achiziționarea unui cărucior pentru bebe 3 în 1 - acestea vin în mai multe variante, oferindu-ți atât scoică, cât și landou.

Renunță la încălțăminte

După cum am menționat, bebelușii cresc cât vezi cu ochii, iar hăinuțele și papuceii le rămân mici cât ai zice pește. De aceea, este bine să nu te avânți în a cumpăra prea multe perechi de încălțăminte. Nu va apuca să le poarte pe toate, iar, pe lângă asta, cel mic nu va folosi papucii propriu-zis, pentru că nu poate merge.

ADVERTISING

Ai grijă la pătuț

Cea mai inteligentă alegere ar fi să optezi din prima pentru un pătuț ceva mai mare, în care cel micuț să încapă chiar și atunci când mai crește. Deși pătuțurile mici reprezintă o tentație imensă, fiind adorabile, alegerea unuia mai mare este mai inspirată și te va ajuta să economisești bani, fiind o investiție de lungă durată.

Fii răbdătoare!

Nu cumpăra toate lucrurile înainte de nașterea bebelușului. Desigur, este bine să fii pregătită cu strictul necesar, dar multe din lucrurile pe care ți le imaginezi că le vei folosi sunt de fapt inutile. Așa că ai răbdare, vei ajunge să îți dai seama singură de lucrurile de maximă necesitate și le poți achiziționa ulterior, pentru a mai salva niște bani.

Nu cumpăra haine de maternitate

Faptul că le vei purta numai timp de câteva luni face din achiziționarea acestor haine o alegere neinspirată. În schimb, poți împrumuta de la prietene sau, dacă chiar îți dorești să le ai pe ale tale, poți opta pentru niște haine la mâna a doua.

În concluzie, maternitatea vine la pachet cu cheltuieli mari și provocări uriașe, dar merită fiecare moment!