Voiculescu dă de înțeles că o parte din Institutul Fundeni ar putea fi rezervată pentru pacienții COVID

Voiculescu dă de înțeles că o parte din Institutul Fundeni ar putea fi rezervată pentru pacienții COVID

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a evitat marți să spună clar dacă și de când va fi transformată o parte a Spitalulului Fundeni în nu va deveni unitate Covid, chiar dacă unele secții ar putea deveni suport Covid.

Declarația a venit după ce în presă au apărut informații că un etaj de la Fundeni ar urma să fie alocat pacienților Covid, potrivit Antena3.

"Nu în acest moment, dar facem eforturi să identificăm locuri în care pacienții bolnavi să poată fi aduși și să fie îngrijiți corespunzător. Orice echipe ne sunt de folos în îngrijirea pacienților COVID.

ADVERTISING

Nu vorbim de transformarea Institutului Fundeni în Spital COVID, nu integral și nu discutăm despre transformarea altor spitale în spitale COVID", a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a oferit, marți, primele sale explicații după ce trei pacienţi au murit, luni seară, la Spitalul Victor Babeș din București, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de Terapie Intensivă.

Despre incidentul de ieri de la Babeş, Vlad Voiculescu a explicat că a aflat în jurul orei 18:00.

ADVERTISING

„Am aflat de tragedie după ora 18:00. Prioritatea a fost să găsim locuri pentru ceialalti pacienți. Am întrebat dacă Poliția a fost anunțată și dacă familiile pacientilor au fost anunțate. Cu domnul doctor Arafat am vorbit imediat după ora 18”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a fost întrebat despre cauza incidentului, răspunzând că ancheta va arăta dacă a fost o problemă tehnică sau o greșeală umană.

Citește mai multe informații despre tragedia de la Victor Babeș:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇