Vlad Voiculescu reacționează la scrisoarea ONG-urilor care cer transparență cu privire la datele despre evoluția Covid

Vlad Voiculescu reacționează la scrisoarea ONG-urilor care cer transparență cu privire la datele despre evoluția Covid

Vlad Voiculescu anunță că a pornit demersurile pentru transparentizarea datelor despre evoluția pandemiei de COVID-19 și a campaniei de vaccinare.

Afirmația vine după ce 21 de organziații au cerut printr-o scrisoare deschisă publicarea completă a datelor referitoare la noul coronavirus.

”Am citit scrisoarea semnată de cele 21 de organizații din societatea civilă care cer transparență cu privire la datele despre evoluția pandemiei de COVID-19 și a campaniei de vaccinare.

Pot doar să spun că organizațiile neguvernamentale își doresc ceea ce îmi doresc și eu: transparență, date în format deschis, o comunicare reală între Ministerul Sănătății și oameni.

ADVERTISING

Am pornit deja demersurile pentru transparentizarea datelor menționate în scrisoarea deschisă și în cel mai scurt timp vom reveni cu vești bune”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Am citit scrisoarea semnată de cele 21 de organizații din societatea civilă care cer transparență cu privire la datele...

Posted by Vlad Voiculescu on Wednesday, January 20, 2021

Potrivit asociațiilor și ONG-urilor care susțin scrisoarea deschisă, pentru că transparența nu a fost totală și limbajul nu a fost ușor de înțeles de toată lumea, s-a creat loc pentru conspirații și neîncredere în autorități.

ADVERTISING

Onorați promisiunea de transparență și publicați deschis, actualizat în mod regulat și într-o manieră prietenoasă cu prelucrarea automată (JSON, XML, CSV, etc.), datele relevante privind pandemia COVID-19 și campania de vaccinare!”, se arată în scrisoarea celor 21 de organizații.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇