Un vaccin experimental împotriva HIV a reușit să neutralizeze virusul după numai două doze

Un vaccin experimental împotriva HIV a reușit să neutralizeze virusul după numai două doze

O echipă de cercetători americani a făcut pași importanți către un potențial vaccin eficient împotriva HIV (virusul imunodeficienței umane).

Un vaccin-candidat dezvoltat de echipa de la Institutul pentru dezvoltarea vaccinurilor umane Duke a fost capabil, în cadrul unui studiu clinic, să declanșeze producerea de anticorpi puternici, care pot neutraliza mai multe tulpini de HIV, se arată într-un raport publicat de jurnalul Cell și citat de Science Daily.

Oamenii de știință spun că studiul lor oferă dovada faptului că un vaccin poate determina apariția acestor anticorpi pentru a lupta cu diversele tulpini de HIV și că poate iniția acest proces în decurs de numai câteva săptămâni, punând în mișcare un răspuns imunitar esențial.

ADVERTISING

Vaccinul candidat țintește o zonă de pe învelișul exterior al HIV-1.

„Această cercetare reprezintă un pas important, deoarece arată fezabilitatea inducerii prin imunizare de anticorpi cu spectru larg care neutralizează cele mai dificile tulpini de HIV”, a declarat într-un comunicat al Institutului autorul principal al studiului, dr. Barton F. Haynes.

Este important faptul că anticorpii de neutralizare generală au fost induși după doar două doze, spun specialiștii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇