Un plasture cu încărcătură electrică ajută rănile să se vindece mai repede

Un plasture cu încărcătură electrică ajută rănile să se vindece mai repede

O echipă de cercetători de la Universitatea de Știință și Tehnologie Electronică din China a conceput plasturele cu încărcătură electrică, care s-a dovedit a vindeca mai rapid rănile.

Oamenii caută de multă vreme modalități de a facilita vindecarea mai rapidă a rănilor, într-o încercare de a reduce atât perioada de timp în care un pacient suferă de durere, cât și riscul de infecție. Așa a apărut plasturele cu încărcătură electrică, relatează Medical Xpress.

Cercetările anterioare au arătat că aplicarea energiei electrice pe răni induce o vindecare mai rapidă.

ADVERTISING

Din păcate, această abordare a fost limitată în trecut de utilaje voluminoase și complicate. Însă, de această dată, cercetătorii au creat un plasture mic și flexibil, care înglobează capacitățile de vindecare ale electricității, fără a fi nevoie de echipamente voluminoase.

Plasturele conceput de oamenii de știință are patru straturi - straturile de sus și de jos sunt realizate dintr-un tip de plastic încărcat electric, care se ”încărcă” la contactul cu pielea.

Unul dintre straturile din mijloc este realizat dintr-un gel de cauciuc siliconic care ajută plasturele să ia forma pielii. Celălalt strat mijlociu este realizat dintr-un material din aliaj cu memorie a formei, scopul său fiind de a apropia părțile laterale ale rănii.

ADVERTISING

Plasturele rezultat, cu o grosime de doar 0,2 milimetri, a fost deja testat pe șoarecii de laborator, pe mai multe tipuri de răni.

În urma aplicării dispozitivului, rănile s-au vindecat în proporție de 96,8% după opt zile, comparativ cu o vindecare de 76,4-79,9% realizată cu alte pansamente.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇