Tulpina britanică de coronavirus are o rată de mortalitate cu până la 100% mai mare

Tulpina britanică de coronavirus are o rată de mortalitate cu până la 100% mai mare

O variantă extrem de contagioasă a coronavirusului, care s-a răspândit în întreaga lume de când a fost descoperită iniţial în Marea Britanie, la sfârşitul anului trecut, prezintă o rată de mortalitate cu 30%-100% mai mare în comparaţie cu tulpinile anterioare.

În urma unui studiu care a comparat ratele de deces în rândul persoanelor din Marea Britanie infectate cu noua variantă SARS-CoV-2, cunoscută sub numele de B.1.1.7, cu cele ale celor infectate cu alte tulpini, oamenii de ştiinţă au constatat că noua variantă a prezentat o mortalitate „semnificativ mai mare”, informează Reuters.

ADVERTISING

Varianta B.1.1.7 a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie în septembrie 2020, iar de atunci a fost consemnată în peste 100 de ţări.

Această variantă are 23 de mutaţii în codul său genetic - un număr de modificări relativ mare -, iar unele dintre acestea au făcut-o mult mai capabilă să se răspândească.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie susţin că B.1.1.7 este cu aproximativ 40-70% mai contagioasă comparativ cu variantele de coronavirus dominante anterior.

În cadrul studiului efectuat în Marea Britanie şi publicat miercuri în British Medical Journal, infecţia cu noua variantă a condus la 227 de decese într-un eşantion de 54.906 pacienţi diagnosticaţi cu boala COVID-19, comparativ cu 141 de decese într-un grup cu acelaşi număr de pacienţi infectaţi cu alte variante de coronavirus.

"Coroborat cu capacitatea sa de a se răspândi rapid, acest lucru face din B.1.1.7 o ameninţare care ar trebui luată în serios", a declarat Robert Challen, cercetător la Universitatea Exeter, coautor al studiului.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇