O călugăriță din Myanmar a îngenuncheat în fața soldaților și i-a implorat să îi ia ei viața, dar să nu mai tragă în protestatari (Video)

O călugăriță din Myanmar a îngenuncheat în fața soldaților și i-a implorat să îi ia ei viața, dar să nu mai tragă în protestatari (Video)

O imagine cu o călugăriță din Myanmar, care s-a așezat în genunchi în fața soldaților, implorându-i să îi ia ei viața, dar să nu împuște protestatarii, mai ales copiii, a făcut înconjurul lumii.

Clipul postat pe rețelele de socializare, în care sora Ann Rose Nu Tawng apare în genunchi, pe o stradă din orașul Myitkyina, vorbind cu doi polițiști care îngenuncheau la rândul lor, a devenit viral.

"Am îngenuncheat în fața lor, rugându-i să nu împuște și să tortureze copiii, ci să mă omoare pe mine", a spus sora Ann Rose Nu Tawng, potrivit The Guardian.

Myanmar nun protects protesters from police

Actul ei de vitejie s-a petrecut luni, în orașul Myitkyina, în timpul protestelor ce au loc zilnic de când Armata a îndepărtat de la putere guvernul ales, printr-un puci din 1 februarie.

ADVERTISING

Pe măsură ce protestele continuă, a fost intensificată utilizarea forței, soldații folosind gaze lacrimogene, tunuri de apă și gloanțe de cauciuc pentru a-i îndepărta pe manifestanți.

Protestatarii au ieșit și luni pe străzile din Myitkyina. În timp ce polițiștii au început atacul asupra lor, sora Ann Rose Nu Tawng și alte două călugărițe i-au rugat să plece.

ADVERTISING

„Poliția urmărea să-i aresteze și eu eram îngrijorată pentru copii”, a spus ea.

În acel moment, călugărița de 45 de ani a căzut în genunchi. Câteva clipe mai târziu, Poliția a început să tragă asupra mulțimii de protestatari din spatele ei.

„Copiii au intrat în panică și au fugit în față. Nu puteam să fac nimic, dar mă rugam ca Dumnezeu să-i salveze și să-i ajute pe copii”, a spus ea.

ADVERTISING

Mai întâi, călugărița a văzut un bărbat împușcat în cap căzând în fața ei, apoi a simțit înțepătura gazelor lacrimogene.

„Am simțit că lumea se prăbușește. Sunt foarte tristă că totul s-a întâmplat în timp ce îi imploram să se oprească”, a spus ea.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇