Sunt zone din România unde gradul de imunizare a personalului medical nu depăşeşte 30%

Sunt zone din România unde gradul de imunizare a personalului medical nu depăşeşte 30%

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, susține că gradul de imunizare în rândul personalului medical din țară variază între 60 – 70%.

Există unele zone unde procentul trece de 80%, dar și altele unde gradul de imunizare este extrem de scăzut – mai puțin de 30%.

Declarația vine în condițiile în care Franța impune vaccinarea obligatorie a medicilor din 15 septembrie. Aceeași decizie a fost luată și în Grecia și Italia.

„(...) la nivel național gradul de imunizare a personalului medical variază undeva între 60% și 70%, cu variabilitate foarte mare. Există zone unde depășește 80% și există zone unde nu depășește 30%. Această variabilitate foarte mare este cea care va crea probleme.

ADVERTISING

Pe de altă parte, Franța spune foarte clar, personalul medical care până pe 15 septembrie nu se vaccinează nu va mai lucra în contact direct cu pacientul, ceea ce mi se pare că pune accentul pe siguranța pacientului”, a declarat Țincu la B1Tv.

În opinia lui, țara noastră nu este pregătită pentru o măsură similară cu cea luată de francezi.

„România nu e pregătită din punct de vedere al mentalității să accepte o prevedere legislativă”, a punctat el.

De cealaltă parte, într-un interviu acordat SpotMedia.ro, medicul primar Sorin Paveliu subliniază că România are instrumente legale pentru a obliga anumite categorii de populație să se vaccineze.

ADVERTISING

„Noi avem instrumente legale pentru a obliga anumite categorii de populație să se vaccineze, ceea ce se întâmplă deja în alte țări.

Nu este împotriva tratatelor internaționale și inclusiv Constituția noastră permite afectarea temporară a unor drepturi și libertăți constituționale, atunci când e justificată”, a declarat specialistul pentru SpotMedia.ro.

Context

Din 15 septembrie, personalul medical care nu se va vaccina nu va mai putea lucra şi nu va mai fi plătit, a anunţat, luni, ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran.

ADVERTISING

"Începând din 15 septembrie, dacă lucrezi în domeniul sanitar şi nu eşti vaccinat, nu vei mai putea munci şi nu vei mai fi plătit", a declarat Veran.

Iată aici detalii - Vaccinarea antiCovid devine obligatorie pentru personalul medical din Franța

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇