Italia impune vaccinarea obligatorie pentru toți angajații din Sănătate, inclusiv farmaciștii. Cine refuză e suspendat fără plată până în 2022

Italia impune vaccinarea obligatorie pentru toți angajații din Sănătate, inclusiv farmaciștii. Cine refuză e suspendat fără plată până în 2022

Italia impune vaccinarea obligatorie pentru toți angajații din domeniul Sănătății, a anunțat, miercuri, Guvernul de la Roma. Sunt incluși și farmaciștii!

Astfel, guvernanții vor să-i protejeze pe pacienții vulnerabili, dar și să încurajeze imunizarea în general, scrie Reuters.

În Italia există o mișcare anti-vaccinare destul de adânc înrădăcinată, iar multe cadre medicale au refuzat vaccinarea și, ca urmare, au apărut focare de COVID-19 în spitale.

Până acum, mai mult de 109.000 de persoane au pierdut lupta cu SARS-CoV-2 în Italia.

ADVERTISING

Cu toate acestea, criticile privind această obligativitate nu au întârziat să apară. Multe voci evocă legalitatea unei astfel de măsuri, mai ales că se aplică doar unei categorii de oameni.

Decretul a fost aprobat deja de Cabinetul Mario Draghi.

Astfel, toți lucrătorii din Sănătate, inclusiv farmaciștii, ”sunt obligați să se vaccineze”. Cine refuză inocularea poate fi suspendat fără plată pentru tot restul anului!

”Scopul măsurii este de a proteja cât mai mult posibil atât personalul medical și paramedical, cât și pe cei care se află în medii care ar putea fi mai expuși riscului de infecție”, a precizat Guvernul italian într-un comunicat.

ADVERTISING

Ce mai prevede decretul

Decretul introduce, de asemenea, ”protecție legală” pentru personalul care se ocupă de imunizare.

Măsura a fost cerută atât de medici, cât și de asistente, după ce mai multe cadre medicale au fost anchetate pentru omor în urma decesului unui om vaccinat în Sicilia.

Italia, a cărei campanie de vaccinare a fost încetinită de întârzierile de livrare care au afectat și alte țări din Uniunea Europeană, s-a angajat să ajungă la 500.000 de vaccinări zilnice în aprilie - de la aproximativ 230.000 în prezent.

ADVERTISING

Aproximativ 10 milioane de doze au fost administrate în Italia de la sfârșitul lunii decembrie. Mai exact, circa 3,1 milioane de cetățeni au primit ambele doze de ser. Populația Italiei trece de 60 de milioane de persoane.

Țara s-a confruntat, în ultima lună, cu o creștere a infectărilor și deceselor, așa că Guvernul a înăsprit restricțiile antipandemie.

Iată aici detalii - Italia prelungește restricţiile antiCovid până la sfârşitul lui aprilie

În plus, întreaga peninsulă va fi clasificată în zona ”roşie” (risc ridicat de contaminare şi restricţii maxime) pentru weekendul de Paştele catolic, o sărbătoare foarte populară în Italia, care este de obicei ocazia reuniunilor de familie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇