Italia intră în lockdown național de Paști

Italia intră în lockdown național de Paști

Italia va intra într-un lockdown național în weekendul de Paști.

Conform unor surse citate de agenția de presă Ansa, o lege în acest sens a primit undă verde din partea Consiliului de Miniștri.

Guvernanții au lucrat la un nou set de măsuri ce va intra în vigoare de luni, 15 martie.

Astfel, din 15 martie până pe 2 aprilie, iar apoi din 6 aprilie, în zonele portocalii, este permisă, ”în zona municipală, vizita într-o singură casă locuită, o dată pe zi”, între orele 05.00 - 22.00.

Adică italienii au voie să meargă în vizită, însă doar într-o altă casă în care locuiesc ”maximum două persoane, minorii sub 14 ani nefiind luați în calcul”.

ADVERTISING

În rest, în zilele de 3, 4 și 5 aprilie, adică de Paști, toată Italia intră în lockdown național.

În această perioadă de trei zile, circulația este complet interzisă în zonele roșii. Italienii nu vor avea voie să viziteze alte familii.

De asemenea, se închid magazinele non-esențiale, iar oamenii vor avea voie să se deplaseze doar la serviciu sau din motive medicale/ urgente.

Proiectul mai prevede că, de luni, se restricționează circulația între orașele din zonele galbene. În plus, se închid barurile și restaurantele.

ADVERTISING

Italia închide toate şcolile în zonele roşii, după ce numărul cazurilor de Covid cu tulpină britanică a crescut semnificativ

Împreună cu măsurile la nivel național, Italia actualizează restricțiile în cele 20 de regiuni ale sale, în funcție de un sistem cu patru niveluri de culoare (alb, galben, portocaliu și roșu) bazat pe nivelurile de infecție, revizuit în fiecare săptămână.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇