Italia prelungește restricţiile antiCovid până la sfârşitul lui aprilie

Italia prelungește restricţiile antiCovid până la sfârşitul lui aprilie

Italia a decis să prelungească restricţiile pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, printre care închiderea restaurantelor, magazinelor şi muzeelor până la 30 aprilie, potrivit unui decret semnat miercuri seară de premierul Mario Draghi.

Noul decret face ca vaccinarea să fie obligatorie pentru personalul sanitar, însă păstrează deschise şcolile primare. De asemenea, prevede că măsuri de relaxare vor putea fi luate înainte de sfârşitul lui aprilie, în cazul unei ameliorări a situaţiei sanitare.

ADVERTISING

Toate regiunile din Italia vor rămâne, în perioada 7-30 aprilie, fie clasificate "roşii", fie "portocalii", în timp ce numai clasificarea "galben" permite deschiderea restaurantelor până la orele 18.00 şi o mobilitate mai mare, transmite AFP.

Vezi și Franța intră în carantină pentru o lună: Toți în case la ora 19, restricții de călătorie, școli și magazine închise

Cea mai mare parte a ţării este supusă unor restricţii severe pentru a opri contaminările în cadrul celui de-al treilea val de COVID-19 (închiderea pentru public a barurilor şi restaurantelor, călătorii limitate).

ADVERTISING

În plus, întreaga peninsulă va fi clasificată în zona "roşie" (risc ridicat de contaminare şi restricţii maxime) pentru weekendul de Paştele catolic, o sărbătoare foarte populară în Italia, care este de obicei ocazia reuniunilor de familie.

Pandemia a făcut până în prezent peste 108.000 de morţi în ţară, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii, citat de AFP.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇