Suedia suspendă plăţile către Pfizer, după ce i-a facturat 6 doze în loc de 5 pe flacon de vaccin

Suedia suspendă plăţile către Pfizer, după ce i-a facturat 6 doze în loc de 5 pe flacon de vaccin

Agenţia suedeză de sănătate a suspendat plăţile pentru vaccin către Pfizer, cerând explicaţii despre numărul de doze disponibile în fiecare flacon.

Suedia vrea lămuriri după ce Pfizer a facturat câte şase doze per flacon, în loc de cele cinci convenite, scrie cotidianul Dagens Nyheter de marţi, potrivit Reuters.

Suedia vrea acum ca Bruxelles-ul şi Pfizer să ajungă la un acord cu privire la câte doze sunt conţinute într-un flacon.

"Până acum, noi am spus companiei că trebuie să aşteptăm cu facturile care sunt disponibile până obţinem claritate despre ce se aplică", a spus epidemiologul-şef Anders Tegnell pentru Dagens Nyheter.

ADVERTISING

Italia a trimis Pfizer o scrisoare oficială de avertizare, după ce nu i-a livrat la timp dozele de vaccin

Pfizer Suedia a refuzat să comenteze pentru Reuters, însă a precizat pentru Dagens Nyheter că a facturat pentru şase doze per flacon.

Uniunea Europeană şi Pfizer au convenit iniţial că fiecare flacon va conţine cinci doze. Însă ulterior s-a descoperit că pot fi extrase şase doze cu ajutorul unei seringi speciale.

"Este inacceptabil. Dacă o ţară are mijloace doar pentru a extrage cinci doze înseamnă că a primit mai puţine doze pentru acelaşi preţ", a declarat coordonatorul suedez al vaccinării, Richard Bergstrom.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și:

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇