Spitalele fac apel la populaţie să respecte restricțiile: Situaţia este extrem de gravă

Spitalele fac apel la populaţie să respecte restricțiile: Situaţia este extrem de gravă

Manageri ai spitalelor bucureştene au făcut un apel la populaţie să colaboreze şi să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului, atrăgând atenţia că există o creştere semnificativă a pacienţilor cu COVID-19 internaţi, iar situaţia este extrem de gravă.

Aceştia au participat duminică la o întâlnire cu ministrul sănătăţii Vlad Voiculescu.

Managerul spitalului de urgenţă Spitalul de urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti, Dragoş Daviţoiu, a afirmat că situaţia este foarte gravă pentru că spitalul este obligat să primească şi să trateze orice pacient care trece de poarta spitalului, nu doar pacienţi COVID.

ADVERTISING

Valul 3 de COVID: Boala se transmite mai repede, tot mai mulți tineri fac forme grave

"Presiunea pe noi este foarte mare. Pe lângă aceste urgenţe, Corpul medical al spitalului şi are o anumită reputaţie şi un anumit număr de pacienţi cronici şi, având în vedere patologia, nu-i putem trimite acasă.(...)

Nu este bine ce se întâmplă acum şi fac şi eu un apel să încercăm să respectăm toate restricţiile şi să limităm un pic intrările în spital pentru că presiunea este foarte mare. Fac apel şi la colegii mei, din solidaritate de breaslă care nu sunt implicaţi în lupta anti-COVID, să ne ajute", a spus Daviţoiu.

ADVERTISING

Numărul bolnavilor de COVID care cheamă salvarea a crescut cu 30% și foarte puțini mai scapă fără spitalizare

"Caracteristica pe care lumea trebuie să o înţeleagă este că, dacă în valul doi undeva la 50% din pacienţi aveau forme uşoare şi puteau să meargă la domiciliu, acum greu mai dăm drumul la 10% din pacienţi. Mai toţi pacienţii au nevoie de oxigen şi au nevoie de oxigen în debit mare. Avem nevoie de paturi, de echipamente, pe care, datorită sprijinului DSU, le-am avut", a declarat medicul Şef al UPU SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, la conferinţa de presă organizată cu acest prilej

El a anunţat că resursa umană este epuizată şi riscă să nu mai facă faţă.

"O altă caracteristică este că, dacă în valul doi aveam un anumit număr de pacienţi, acum ne confruntăm cu o creştere de 50% la pacienţii de zonă verde, pacienţi non-COVID. Deci pe lângă acest val, care reprezintă o creştere, mai avem şi pacienţii pe care nu îi putem neglija", a mai spus Opriţa.

ADVERTISING

Voiculescu are vești rele din spitale: 167 de copii sunt internați cu COVID. Oameni sănătoși fac forme grave ale bolii, familii întregi

Bogdan Opriţa a făcut un apel la populaţie să colaboreze şi să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

"Până când nu va exista o colaborare din partea populaţiei, oricât de multe măsuri am lua, nu vom putea să ieşim la liman. Trebuie să înţelegeţi că avem o capacitate limitată, că nu putem să ne dezvoltăm la infinit şi la un moment dat s-ar putea să ajungem la situaţia în care să trebuiască să discutăm despre modul în care îngrijim astfel de pacienţi", a adăugat medicul.

Spitalele se pregătesc pentru noul vârf al pandemiei: paturi suplimentate, operații amânate, urgențe redirecționate

Şi Bogdan Tănase, manager interimar al Institutului Oncologic Bucureşti, a afirmat că situaţia este extrem de gravă.

"Situaţia este extrem de gravă şi, practic, odată cu implicarea în acest efort a unor spitale cum ar fi Spitalul Oncologic sau Institutul Fundeni, care prin definiţie sunt spitale dedicate unor tratamente complexe sau unor intervenţii chirurgicale specializate, am atins ultima linie de apărare în această luptă cu pandemia.

Noi am înţeles urgenţa în care ne găsim ca ţară şi am înţeles să aducem o mică părticică ajutorul nostru. (...) Fără ajutorul populaţiei şi respectarea acestor măsuri, ajutorul nostru nu va însemna probabil mare lucru", a afirmat Bogdan Tănase.

Citește pe Spotmedia:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇