Voiculescu are vești rele din spitale: 167 de copii sunt internați cu COVID. Oameni sănătoși fac forme grave ale bolii, familii întregi

Voiculescu are vești rele din spitale: 167 de copii sunt internați cu COVID. Oameni sănătoși fac forme grave ale bolii, familii întregi

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat duminică, după o întâlnire cu directorii de spitale pe tema măririi numărului de paturi din secţiile de terapie intensivă, că sunt 167 de copii cu COVID internaţi, dintre care 16 la terapie intensivă. Doi dintre cei aflaţi la ATI sunt intubaţi.

Voiculescu a precizat că România înregistrează duminică două „recorduri” nedorite şi anume numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi în spital şi numărul pacienţilor cu infecţia cu SARS-CoV-2 aflaţi în secţiile de terapie intensivă.

ADVERTISING

Potrivit ministrului, cifrele de 13.714 pacienţi cu COVID-19 internaţi şi 1456 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus aflaţi în secţiile la ATI reprezintă recorduri pentru România.   

Voiculescu anunţă de asemenea că sunt în spitalele COVID  167 de copii internaţi din care 16 în ATI, doi dintre aceştia fiind intubaţi.

Alte 4.151 cazuri de COVID-19, incidența în București scade sub 7 (Grafice)

Ministrul afirmă că sunt familii întreg care ajung la spital, se observă scăderea vârstei pacienţilor cu forme grave dar şi la pacienţi fără comorbidităţi particulare. 

ADVERTISING

Vedem acum persoane sănătoase care nu numai că ajung să fie internate în spital, ci dezvoltă forme grave ale bolii. (...) Din totalul pacienţilor cu forme critice mai mult de o treime sunt pacienţi intubaţi, spre deosebire de începutul pandemiei când proporţia formelor severe şi critice era semnificativ mai redusă.

Vlad Voiculescu

„Vedem că soluţiile peste tot în lume sunt mai mult sau mai puţin asemănătoare şi peste tot soluţiile nu sunt individuale, sunt colective. De multe ori, salvarea este colectivă se găseşte doar dacă punem cu toţii umărul. (...) Prioritatea zero este salvarea de vieţi şi limitarea la un minimum a deceselor evitabile. O altă prioritate este limitarea problemelor socio-economice care derivă din această situaţie. Este un moment important de solidaritate pentru noi toţi. (...)

ADVERTISING

Acest val trei nu ar trebui să-l judecăm doar prin prisma cifrelor, acest val trei vine peste valurile anterioare care au lăsat în urma lor un număr de pacienţi în secţiile de terapie intensivă, acest val vine cu un număr de pacienţi care intră în secţii deja ocupate”, a declarat Voiculescu. 

Citește pe Spotmedia:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇