Severitatea unei boli de piele, în strânsă legătură cu deficiența vitaminei D

Severitatea unei boli de piele, în strânsă legătură cu deficiența vitaminei D

La nivel mondial sunt milioane de persoane care suferă de psoriazis, o boală dificil de gestionat, care afectează inclusiv calitatea vieții. Orice îmbunătățire contează când vine vorba despre această afecțiune. Acum oamenii de știință au descoperit că severitatea bolii se află în strânsă legătură cu deficiența vitaminei D.

Un studiu a arătat că un consum de alimente bogate în vitamina D sau administrarea de suplimente ar putea fi de ajutor pentru persoanele cu psoriazis.

Analiza, care a inclus aproape 500 de persoane cu psoriazis, a arătat o relație între creșterea severității psoriazisului și scăderea nivelului de vitamina D măsurat prin analize de sânge, scrie Sci Tech Daily.

ADVERTISING

Se crede că vitamina D influențează dezvoltarea bolilor de piele prin afectarea răspunsului imunitar al organismului și prin efecte directe asupra celulelor implicate în repararea pielii.

Cercetătorii au constatat, de asemenea, că pacienții cu cea mai mică suprafață corporală afectată de psoriazis au avut cele mai ridicate niveluri de vitamina D, în timp ce cei cu cea mai mare suprafață afectată au avut cele mai scăzute niveluri medii de vitamina D.

Deși toxicitatea vitaminei D din alimentație este rară, cercetătorii sfătuiesc persoanele cu psoriazis să se consulte cu medicii și dermatologii lor înainte de a lua aceste suplimente.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇