Cum te ferește Vitamina D de atacul de cord - cel mai amplu studiu de până acum

Cum te ferește Vitamina D de atacul de cord - cel mai amplu studiu de până acum

Suplimentele de vitamina D pot reduce riscul de evenimente cardiovasculare grave, cum ar fi atacurile de cord, în cazul vârstnicilor, arată un studiu recent.

Bolile cardiovasculare reprezintă una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Se preconizează că numărul bolilor cardiovasculare va fi din ce în ce mai mare, pe măsură ce populația continuă să îmbătrânească, iar bolile cronice devin mai frecvente, relatează The Guardian.

Prezentul studiu, cel mai amplu de până acum de acest tip, la care au participat peste 21.000 de persoane peste 60 de ani, sugerează că suplimentele de vitamina D ar putea reduce riscul de evenimente cardiovasculare majore.

ADVERTISING

Aceste constatări indică faptul că suplimentarea cu vitamina D ar putea reduce incidența evenimentelor cardiovasculare majore”, au scris autorii australieni.

Studiul, care a fost condus de institutul de cercetare medicală QIMR Berghofer din Queensland, a fost realizat între 2014 și 2020 și a implicat 21.315 australieni, cu vârste cuprinse între 60 și 84 de ani, care au primit în mod aleatoriu un supliment de vitamina D sau un placebo administrat pe cale orală la începutul fiecărei luni, timp de până la cinci ani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După perioada de monitorizare, oamenii de știință au concluzionat că rata evenimentelor cardiovasculare majore a fost cu 9% mai mică în grupul cu vitamina D, comparativ cu grupul placebo, echivalentul a 5,8 evenimente mai puține la 1.000 de participanți. Rata atacului de cord a fost cu 19% mai mică în grupul cu vitamina D.

Nu a existat nicio diferență în ceea ce privește riscul de accident vascular cerebral între cele două grupuri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇