Vitamina care reduce riscul instalării diabetului

Vitamina care reduce riscul instalării diabetului

Suplimentele cu vitamina D pot micșora riscul instalării diabetului de tip 2 la persoanele aflate în stare prediabetică, arată un studiu recent.

În mod normal, aceste suplimente sunt administrate pentru a preveni pierderea osoasă şi fracturile. Însă oamenii de știință au observat că, cu cât mai departe de Ecuator trăiește un om, cu atât mai mare e riscul de diabet, așa explicându-se și numărul mare de cazuri.

Mai mult, testele pe animale au arătat că vitamina D poate reface producția de insulină la animale, scrie US News.

ADVERTISING

Pornind de la aceste date, oamenii de știință de la Centrul Medical Tufts, din Boston, au administrat unor pacienți cu prediabet ori placebo, ori Vitamina D, observând că cea din urmă a micșorat riscul instalării diabetului de tip 2.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, suplimentele au redus riscul de progresie la diabet de tip 2 cu 15%. Efectul a fost mai cu seamă vizibil la persoanele cu risc crescut de diabet.

Diabetul de tip 2 apare atunci când celulele din organism nu mai răspund la hormonul insulină, care ajută celulele să absoarbă glucoza. Ca urmare, concentraţia de zaharuri din sânge rămâne ridicată şi, în timp, aceasta dăunează vaselor de sânge, rinichilor, ochilor.

ADVERTISING

În prediabet, glicemia este crescută, dar nu atât de mare încât să fie pus un diagnostic de diabet de tip 2.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇