S-a descoperit un tratament ieftin și sigur pentru psoriazis

S-a descoperit un tratament ieftin și sigur pentru psoriazis

Noi studii arată că glicerina, un lichid ieftin, inofensiv, care se află în multe loțiuni pentru piele, este eficientă în combaterea psoriazisului.

Cercetătorii au descoperit că, indiferent dacă este aplicată local sau ingerată cu apă, glicerina sau glicerolul ajută la calmarea simptomelor specifice bolii, așa cum sunt petele aspre, roșii și senzația de mâncărime.

Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat de dr. Wendy Bollag, fiziolog celular și cercetător în afecțiunile pielii de la Colegiul Medical din Georgia, și Charlie Norwood (VA Medical Center) si colegii săi, publicat în International Journal of Molecular Sciences și citat de Medical Express.

ADVERTISING

Psoriazisul este o boală a sistemul imunitar care apare, de obicei, la adulți, în care celulele pielii se înmulțesc rapid, acumulându-se în zone compacte inflamate.

Citește și Un nivel mai mare de testosteron vine la pachet cu risc crescut de melanom, în cazul bărbaților. Și la femei aduce riscuri

Aplicată local, s-a dovedit că glicerina are un efect calmant și emolient. Dar o caracteristică cheie a glicerinei este conversia sa în lipide sau grăsimi, fosfatidilglicerol, care reglează funcția keratinocitelor, principalul tip de celule ale pielii, și suprimă inflamația din epidermă.

ADVERTISING

Singurul efect secundar al folosirii glicerinei, observat în aproximativ 20 de ani de cercetări, este că poate lăsa pielea ușor lipicioasă.

Vezi și Experiment: Câteva grădiniţe din Finlanda au transformat locurile de joacă în „păduri”. Ce s-a întâmplat cu imunitatea copiilor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇