România primește peste 8,3 milioane de doze de vaccin până în iunie

România primește peste 8,3 milioane de doze de vaccin până în iunie

Vicepreşedintele Comitetului de coordonare a vaccinării anti-COVID, Andrei Baciu, a anunţat, marţi, că România va primi peste 3,3 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 în luna aprilie şi peste 5 milioane de doze în lunile mai şi iunie.

„Pentru luna aprilie, pentru BioNTech/Pfizer nu s-a schimbat nimic faţă de data trecută, deci 511.290 de doze pentru fiecare săptămână din luna aprilie, puţin mai mult pentru ultima, un total de 2.046.330 de doze pentru luna aprilie; pentru Moderna, 249.600 în două tranşe, venind în săptămâna a doua şi săptămâna a patra; pentru Astra Zeneca vorbim de un total de 879.990 de doze; suplimentar, avem şi dozele de la Johnson&Johnson, care vor sosi în săptămâna a treia din luna aprilie, când sosesc aproximativ 60.000 de doze şi în ultima săptămână din aprilie vor sosi 103.200 de doze.

ADVERTISING

Astfel, în aprilie avem un total de 3.339.120 de doze, practic se adună cele 160.000 de doze Johnson&Johnson din datele pe care le aveam săptămâna trecută, iar pentru următoarele luni, mai şi iunie, avem în momentul de faţă o estimare de peste 5 milioane de doze", a spus Baciu într-o conferinţă de presă. 

La rândul său, în conferința săptămânală, coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că și străinii se vor putea programa la vaccinare în România, începând din luna aprilie.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇