România renunţă la 4,5 milioane de doze de vaccin care trebuiau livrate în iunie, pentru că avem prea multe şi nu le folosim

România renunţă la 4,5 milioane de doze de vaccin care trebuiau livrate în iunie, pentru că avem prea multe şi nu le folosim

România are surplus de vaccin antiCovid, astfel că a cerut suspendarea unui număr de doze pe care ar fi trebuit să le primească luna aceasta, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Acesta a precizat că, în total, trebuiau să fie livrate în luna iunie 7.103.160 de doze de vaccin, însă „pentru a avea un management eficient al stocurilor existente vor fi livrate 2.635.680 de doze”.

„Pentru perioada următoare, dat fiind că există un surplus de doze, tocmai pentru a avea un management al stocurilor cât mai eficient, s-a discutat și s-a transmis o suspendare a unui număr de doze.

ADVERTISING

În iunie trebuia să ajungă în România 4.366.444 de doze de vaccin Pfizer, însă ca urmare a solicitării de a le ține în hold pentru o perioadă vom primi 1.928.160 de doze”, a explicat Baciu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Și vaccin Moderna vom primi mai puțin luna aceasta, 128.400 de doze față de 835.200 cât ar fi trebuit să sosească

În ceea ce privește vaccinul Johnson&Johnson, Andrei Baciu a declarat că în acest caz nu se suspendă dozele și tranșele săptămânale.

„Pentru vaccinul Johnson&Johnson nu se suspendă dozele și tranșele săptămânale, acestea vor fi desfășurate după cum au fost anunțate. Am primit până acum 144.000 în prima săptămână, în a doua săptămână 61.800.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vin săptămâna aceasta 48.800, următoarea săptămână 41.400, iar în ultima săptămână 115.920, cumulând în total 411.920 de doze”, a declarat secretarul de stat.

Și pentru că tot mai puțini români se vaccinează în ultima vreme, mai multe centre vor fi închise sau vor funcționa cu un program redus, a anunțat tot marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Așadar, în 11 centre activitatea va fi sistată temporar, iar în alte 127 se va reduce programul de lucru.

Totodată, vor fi închise 70 de fluxuri din centre de vaccinare care aveau peste trei sau patru fluxuri la care activitatea era redusă.

ADVERTISING

Coordonatorul campaniei de vaccinare a avertizat că varianta indiană Delta a noului coronavirus va fi dominantă și a subliniat că este foarte important ca românii să se vaccineze într-un număr cât mai mare.

Simptomele date de tulpina Delta diferă de Covidul clasic și sunt extrem de înșelătoare

Citește și: Cum a omorât premierul candidat Cîțu campania de vaccinare

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇