Cum românii nu prea mai vor să se vaccineze, mai multe centre se închid sau vor avea program redus

Cum românii nu prea mai vor să se vaccineze, mai multe centre se închid sau vor avea program redus

Pentru că tot mai puțini români se vaccinează în ultima vreme, mai multe centre vor fi închise sau vor funcționa cu un program redus, a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Așadar, în 11 centre activitatea va fi sistată temporar, iar în alte 127 se va reduce programul de lucru.

Totodată, vor fi închise 70 de fluxuri din centre de vaccinare care aveau peste trei sau patru fluxuri la care activitatea era redusă.

„Am finalizat în cursul săptămânii precedente evaluarea centrelor de vaccinare, a eficienţei lor. În circa 45% din cazuri centrele vaccinau la mai puţin de jumătate din capacitatea fluxului, tocmai de aceea, am propus măsuri către fiecare direcţie de sănătate publică judeţeană.

ADVERTISING

În urma propunerilor primite de la DSP, în 11 centre de vaccinare activitatea va fi sistată temporar. Se reduce programul de lucru în 127 de centre de vaccinare și sunt închise 70 de fluxuri din centre de vaccinare, care aveau peste trei sau patru fluxuri la care activitatea era redusă.

La nivelul fiecărui centru de vaccinare va fi afișat programul de lucru și va fi actualizat programul centrului de vaccinare în platforma națională de programare a vaccinarii”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Centrele în care activitatea va fi sistată temporar sunt în Bihor (1 centru), Giurgiu (1 centru), Mehedinti (2 centre), Teleorman (3 centre), Timiș (1 centru), Vâlcea (3 centre).

ADVERTISING

Valeriu Gheorghiță a subliniat că personalul acestor centre va fi relocat altor centre.

În ultima vreme, din păcate, tot mai puține persoane aleg să se imunizeze.

Doar 31.066 de persoane au fost vaccinate în România în ultimele 24 de ore, a anunțat luni Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Dintre acestea, 11.745 au primit prima doză de vaccin.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a avertizat marți că varianta indiană Delta a noului coronavirus va fi dominantă și a subliniat că este foarte important ca românii să se vaccineze într-un număr cât mai mare.

ADVERTISING

Simptomele date de tulpina Delta diferă de Covidul clasic și sunt extrem de înșelătoare

Citește și: Cum a omorât premierul candidat Cîțu campania de vaccinare

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇