Reacţia lui Nelu Tătaru când a fost întrebat dacă mai rămâne ministru în noul Guvern

Reacţia lui Nelu Tătaru când a fost întrebat dacă mai rămâne ministru în noul Guvern

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat de înțeles că și-ar dori să rămână în fruntea instituţiei pe care o conduce în prezent.

Tătaru a explicat, joi, că este nevoie de continuitate și că sistemul medical trebuie reclădit.

Întrebat la Antena 3 dacă și-ar dori să rămână și în noul Guvern ministru al Sănătății, iată ce a replicat Tătaru:

Este un an pandemic. Această pandemie nu se termină acum. O continuitate în această activitate, precum și repararea unui sistem medical pe care îl vedem cum este, cred că nu ar lăsa pe niciunul din cei care au trecut sau au fost în linia 1, cum am fost și eu, să renunțe în acest moment. Cred că apariția vaccinului ne ușurează munca, dar nu se termină! Adevărata muncă începe abia după, când va trebui să reclădim sistemul medical românesc. L-am văzut, deși îl știam. Acum l-am văzut în toată splendoarea lui și cred că și cei mai pesimişti care spun "lasă că merge și așa" au văzut că nu se poate așa. Doar adaptabilitatea, forța, puterea și profesionalismul liniei 1 au făcut să putem acoperi lipsurile din sistem. Dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche.

ADVERTISING

Ministrul a evocat familiile care au suferit din cauza pandemiei și a punctat că acest lucru ”nu ne dă voie să nu facem ce este de făcut în sistemul medical”.

”Vorbeam de o reformă, de un management care trebuie schimbat, o centralizare a managementului medical către Ministerul Sănătății și aceste lucruri trebuie continuate. Aceste lucruri mi le propun”, a adăugat șeful de la Sănătate.

Rămâne sau nu portofoliul la PNL?

Întrebat dacă este în continuare propunerea PNL pentru portofoliul Sănătății, Tătaru a răspuns:

ADVERTISING

Dacă acest portofoliu rămâne al Partidului Național Liberal.

Amintim că negocierile pentru noul Guvern sunt, încă, departe de a fi finalizate, iar portofoliile nu au fost momentan împărțite.

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR s-au reunit din nou joi, după două zile marcate de faptul ca Ludovic Orban s-a autopropus premier, în locul lui Florin Cîțu.

După o oră jumatate de discuții, Ludovic Orban (PNL), Dan Barna (USR), Dan Tudorache (PLUS) și Kelemen Hunor (UDMR) au spun că au ”decis să continue discuțiile”.

ADVERTISING

Iată aici detalii - Cei 4 grei au ieşit de la negocierile pentru Guvern ca să anunţe ce urmează: Toate soluțiile rămân pe masă!

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇