Rata de infectare în București a urcat la 7,68 la mie

Rata de infectare în București a urcat la 7,68 la mie

Rata de infectare în Capitală crește de la zi la zi și a ajuns, vineri, la 7,68 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcției de Sănătate Publică București.

Miercuri a fost prima zi când s-a depășit pragul de 6, înregistrându-se o incidență de 6,33, iar joi a urcat la 6,64 cazuri la mia de locuitori.

Pentru că s-a trecut de pragul de 7,5 la mie, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă urmează să se reunească pentru a decide noi măsuri pentru București

Modificări în restricțiile aplicate după pragul de 6 la mie

CNSU a aprobat, joi seara, mai multe măsuri pentru combaterea pandemiei, printre care purtarea măștilor de protecție în localitățile unde incidența COVID-19 trece de 6 la mie, cum este și municipiul București.

ADVERTISING

Restaurantele și alte localuri, precum și sălile de sport sau fitness, vor primi doar clienți imunizați prin vaccinare anticovid sau la trecerea prin boală și doar în 50% din spațiul disponibil, inclusiv la terase sau în mall-uri, iar toate se vor închide la ora 24:00, acolo unde rata de incidență trece de 6 la mie, conform CNSU.

Se vor verifica certificatele verzi și – atenție! – cele emise în baza testelor antigen sau PCR nu vor fi acceptate.

Aceleași reguli se vor aplica și pentru piscine interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri, localurile cu jocuri de noroc.

ADVERTISING

În weekend (de vineri până duminică) se intră în carantină de noapte, adică este interzisă circulaţia între orele 20 şi 5 dimineaţa. Însă persoanele trecute prin boală sunt exceptate de la carantina de noapte, la fel ca persoanele vaccinate.

În ceea ce privește școlile, acestea vor rămâne deschise indiferent de rata de incidență la care se ajunge în localitate, iar elevii și profesorii vor fi verificați periodic cu teste de salivă.

Cei care refuză testarea vor fi trimiși acasă și vor trece în sistemul online.”Copilul netestat rămâne în online", a precizat premierul Florin Cîțu, joi seară. ”Dacă cineva nu vrea să-şi testeze copilul la şcoală, poate să o facă în altă parte, unde are încredere să-l testeze", a mai spus el.

ADVERTISING

Pentru a intra în vigoare măsurile trebuie adoptate și de Guvern.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇