Primarul Timișoarei vrea carantină doar pentru nevaccinați: Să nu-i obligăm pe cei care s-au vaccinat deja să îndure, din nou, aceleași restricții

Primarul Timișoarei vrea carantină doar pentru nevaccinați: Să nu-i obligăm pe cei care s-au vaccinat deja să îndure, din nou, aceleași restricții

Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, oraș care urmează să intre în carantină de noapte în weekend, după ce a depășit incidența de 4 la mie, cere Guvernului să nu impună restricțiile și celor care s-au vaccinat.

„Nu, nu sunt de acord! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din care NU mai fac parte, a decis că, potrivit regulilor naționale, Timișoara trebuie să intre într-o carantină de noapte, în week-enduri. Restricțiile aplicate tuturor timișorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei și a scumpirilor, și învrăjbesc oamenii. În primăvară situația era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toți.

ADVERTISING

Cer imperativ Guvernului, singurul decident în privința măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară. Nu mai este niciun dubiu: acest val este un val al nevaccinaților. 97% dintre cei internați în luna septembrie la Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt nevaccinați”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul susține că a creat condiții pentru ca toți timișorenii care vor să se vaccineze să o poată face, oferind și exemple în acest sens, iar mai departe ar trebui ca numai cei care refuză vaccinarea să fie vizați de restricții, nu întreaga populație.

ADVERTISING

”Restricțiile generalizate, la fel ca și relaxarea generalizată, descurajează vaccinarea”, spune Dominic Fritz. De altfel, primarul susține că măsurile de relaxare ar fi trebuit corelate cu vaccinarea și cu testarea, așa cum a și propus de-a lungul timpului.

Timișoara intră în carantina de noapte în weekend

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇