Poți afla dacă ai SARS-CoV2 în 39 de minute

Un nou test de detectare a infecției cu SARS-CoV2 a fost dezvoltat de concernul german Bosch: oferă un rezultat fiabil în 39 de minute şi este cel mai rapid test de reacţie în lanţ a polimerazei (PCR) la nivel mondial.

”Bosch a dezvoltat un nou test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic, pentru detectarea agentului patogen SARS-CoV-2. Testul oferă un rezultat fiabil în 39 de minute şi în prezent este cel mai rapid test de reacţie în lanţ a polimerazei (PCR) la nivel mondial.

O companie lucrează la un spray nazal care ar putea elimina noul coronavirus din organism

ADVERTISING

Noul test rapid Bosch este destinat utilizării descentralizate în centrele de testare mobile din staţiile de service de pe autostrăzi sau din aeroporturi. Persoanele pentru care este efectuat testul pot obţine un rezultat fiabil în timp ce se află la locul de testare”, a anunţat grupul.

Testul, aprobat de CE, este disponibil acum în Europa şi ajută la evitarea petrecerii timpului în carantină, uşurează activitatea laboratoarelor şi contribuie la siguranţa călătoriilor şi a muncii, arată Bosch.

Dezvoltarea noului test singleplex PCR Bosch face parte dintr-un proiect de cercetare şi dezvoltare finanţat de Ministerul Federal German al Educaţiei şi Cercetării (BMBF).

ADVERTISING

”Cred că este important ca oamenii să ştie cu claritate care este starea lor de sănătate cât mai rapid posibil. În acest sens, cunoştinţele ştiinţifice şi datele obţinute din cercetare pot aduce oamenilor beneficii imense.

În următoarele câteva luni, ne vom confrunta cu provocarea de a fi nevoiţi să testăm mai mulţi oameni. Procedura îmbunătăţită de testare dezvoltată de Bosch cu sprijinul BMBF reprezintă un ajutor extraordinar în această activitate complexă. Îmbunătăţirea rapidă a capacităţilor noastre tehnologice demonstrează realizările inovatoare pe care le pot furniza companiile germane în perioade de criză”, spune ministrul federal al educaţiei şi cercetării, Anja Karliczek.

ADVERTISING

Testul are o sensibilitate de 98 de procente şi o specificitate de 100 de procente. Pentru a-l dezvolta, filiala Bosch, Bosch Healthcare Solutions s-a asociat cu compania germană de biotehnologie R-Biopharm, un furnizor important de teste manuale PCR, extrem de sensibile.

Bosch a lansat primul test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic la sfârşitul lunii martie, după doar şase săptămâni de dezvoltare.

În Finlanda, câinii ”testează” de Covid: Cum funcționează proiectul inedit de pe aeroportul din Helsinki


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇