O companie lucrează la un spray nazal care ar putea elimina noul coronavirus din organism

O companie australiană a transmis, luni, că lucrează la un spray nazal care are ca efect reducerea dezvoltării noului coronavirus.

Deocamdată, produsul a fost testat doar pe animale, transmite Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Dezvoltat de Ena Respiratory, spray-ul ar putea fi folosit împreună cu un vaccin anti-COVID, spun reprezentanții companiei australiene.

Asta pentru că prezența noului coronavirus a fost redusă cu până la 96% după folosirea spray-ului nazal, conform studiului realizat pe dihori. Acesta are ca scop creșterea imunității organismului, un factor important în lupta pacienților cu COVID-19.

Compania a strâns până acum finanțare în valoare de 11,7 milioane de dolari australieni pentru dezvoltarea produsului.

Christophe Demaison, managerul companiei Ena Respiratory, spune că prima fază a testelor pe oameni ar putea începe peste patru luni, transmite Financial Review.

El mai menționează că beneficiile vor fi importante dacă oamenii vor avea un răspuns similar cu cel al animalelor la acest spray nazal.

În primul rând, cei expuși la virus îl vor putea elimina rapid din organism, protejând astfel populația vulnerabilă, cum ar fi vârstnicii. Apoi, cei infectați nu vor mai transmite virusul mai departe.

Realizarea unui vaccin anti-COVID este scopul mai multor companii din lume, inclusiv din Australia.

Al 11-lea vaccin împotriva COVID-19 intră în faza a treia a testelor clinice


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!