O companie lucrează la un spray nazal care ar putea elimina noul coronavirus din organism

O companie australiană a transmis, luni, că lucrează la un spray nazal care are ca efect reducerea dezvoltării noului coronavirus.

Deocamdată, produsul a fost testat doar pe animale, transmite Reuters.

Dezvoltat de Ena Respiratory, spray-ul ar putea fi folosit împreună cu un vaccin anti-COVID, spun reprezentanții companiei australiene.

Asta pentru că prezența noului coronavirus a fost redusă cu până la 96% după folosirea spray-ului nazal, conform studiului realizat pe dihori. Acesta are ca scop creșterea imunității organismului, un factor important în lupta pacienților cu COVID-19.

ADVERTISING

Compania a strâns până acum finanțare în valoare de 11,7 milioane de dolari australieni pentru dezvoltarea produsului.

Christophe Demaison, managerul companiei Ena Respiratory, spune că prima fază a testelor pe oameni ar putea începe peste patru luni, transmite Financial Review.

El mai menționează că beneficiile vor fi importante dacă oamenii vor avea un răspuns similar cu cel al animalelor la acest spray nazal.

În primul rând, cei expuși la virus îl vor putea elimina rapid din organism, protejând astfel populația vulnerabilă, cum ar fi vârstnicii. Apoi, cei infectați nu vor mai transmite virusul mai departe.

ADVERTISING

Realizarea unui vaccin anti-COVID este scopul mai multor companii din lume, inclusiv din Australia.

Al 11-lea vaccin împotriva COVID-19 intră în faza a treia a testelor clinice


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇