O nouă tulpină mutantă a Sars-CoV-2 a fost descoperită în Bavaria

O nouă tulpină mutantă a Sars-CoV-2 a fost descoperită în Bavaria

O tulpină mutantă a Sars-CoV-2 a fost descoperită la 35 de pacienți din Garmisch-Partenkirchen, landul german Bavaria. Este diferită de cele descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud, însă medicii încă nu au stabilit dacă este sau nu mai virală.

Pacienții sunt internați la un spital din sudul Germaniei.

”Doar pentru că este o tulpină nouă nu înseamnă automat că e mai infecțioasă”, a declarat luni Frank Niederbühl, șeful clinicii din Garmisch-Partenkirchen, citat de Deutsche Welle.

ADVERTISING

Apel la calm a făcut și directorul medical al spitalului, Clemens Stockklausner.

”Trebuie să așteptăm rezultatul cercetărilor. Nu putem spune la acest moment dacă această mutație este mai periculoasă”, a spus el, precizând că eșantioane au fost trimise pentru analize la Spitalul Charite din Berlin.

Germania ar putea adopta noi restricții

În ultimele zile, numărul de cazuri noi de COVID a scăzut în Germania. Inclusiv cifrele de la terapie intensivă au scăzut cu 10-15%, potrivit ministrului german al Sănătății, Jens Spahn.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Luni bilanțul de cazuri noi a fost de 7.141, cu 5.000 de noi îmbolnăviri mai puține față de în urmă cu o săptămână. Datele din Bavaria și Rhineland-Palatinate nu erau însă complete la momentul bilanțului de luni.

Germania e așteptată însă să instaureze măsuri mai stricte, inclusiv de a testa navetiștii, pentru a încetini răspândirea virusului, mai ales intrarea în țară a noilor tulpini.

ADVERTISING

O întâlnire între cancelarul Angela Merkel și cei 16 premieri de regiuni va avea loc marți, pentru a fi discutate noile măsuri.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇