O comunitate amish ar putea fi prima din SUA care a obținut imunitatea de turmă, după infectarea cu COVID

O comunitate amish ar putea fi prima din SUA care a obținut imunitatea de turmă, după infectarea cu COVID

O comunitate amish din Pennsylvania este posibil să fi devenit primul grup din SUA care a obținut imunitatea în masă la coronavirus.

Administratorul unui centru medical care servește comunitatea religioasă din New Holland Borough estimează că în aproximativ 90% din familii cel puțin un membru a avut COVID.

”Așadar, dacă e să credem că e atât de contagios pe cât se spune, ar lovi ca un tsunami. Și a făcut-o”, a spus Allen Hoover, administratorul Centrului Medical Parohial, potrivit Fox News.

ADVERTISING

Inițial, membrii comunităților amish și menonite au respectat restricțiile impuse de autorități, au închis școlile, au anulat slujbele religioase și au stat în case.

Însă spre finalul lunii aprilie 2020, și-au reluat activitățile, mergând în biserici, unde sărută icoane și se împărtășesc din același pocal. La scurt timp după acest moment, virusul a început să fie răspândit masiv în comunități.

”A fost greu în primăvara trecută. Veneau pacient după pacient”, își amintește Pam Cooper, asistentă la Centrul Medical Parohial.

ADVERTISING

În aprilie și mai, rata de pozitivare a testelor COVID era de peste 20%. Însă Hoover spune că nu se poate estima cu exactitate care a fost rata de infectare în comunitate, pentru că mai puțin de 10% dintre cei care au prezentat simptome au fost de acord să fie testați.

Centrul medical aminteşte că în jur de 12 pacienți suspecți de COVID s-au prezentat zilnic pentru control și tratament. Un nou val a avut loc în toamnă, iar acum din cand în cand mai apare un caz.

Mai exact, de mai bine de 6 săptămâni, nu a mai venit un pacient care să prezinte simptome de COVID.

ADVERTISING

Însă epidemiologii își păstrează scepticismul în ce privește posibilitatea ca aceste comunități să fi obținut imunitatea de turmă.

”Ar fi primul caz în care populația generală e imunizată în masă pe cale naturală”, spune Eric Lofgren, epidemiolog la Universitatea din Washington.

În plus, încă nu este clar dacă cei care au fost infectați au în continuare anticorpi.

”Singura imunitate de turmă pe care o putem avea în comunități este prin vaccinare”, a atras atenția Alice Yoder, care conduce departamentul la sănătate publică, la Penn Medicine Lancaster.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇