Moderna afirmă că vaccinul său antiCovid este eficient și împotriva tulpinilor din Marea Britanie și Africa de Sud

Moderna afirmă că vaccinul său antiCovid este eficient și împotriva tulpinilor din Marea Britanie și Africa de Sud

Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna Inc a anunţat luni că vaccinul său împotriva Covid-19 produce anticorpi care neutralizează noile variante ale noului coronavirus descoperite în Regatul Unit şi Africa de Sud.

Vaccinarea cu două doze de vaccin Moderna ar proteja de noile tulpini de SARS-CoV-2 descoprite până în prezent, dă asigurări compania americană, relatează AFP.

Experţi se aşteaptă ca vaccinul ”să protejeze împotriva variantelor detectate la această dată”, a anunţat compania la finalul unor teste.

ADVERTISING

Moderna adaugă, însă, că va lucra la dezvoltarea unei doze suplimentare, pentru a creşte şi mai mult protecţia împotriva acestor tulpini noi.

Compania precizează că urmează să organizeze teste clinice prin care să măsoare care este efectul - unei doze suplimentare - pe baza unei proteine specifice, ARNm1273.351.

La 6 ianuarie, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a emis o autorizaţie de punere pe piaţă a vaccinului dezvoltat de Moderna, la fel ca a vaccinului dezvoltat de alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech.

ADVERTISING

Citește mai multe despre noua tulpină britanică a coronavirusului:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇