Ministrul Sănătăţii spune că în Bucureşti există capacitate dublă de vaccinare faţă de numărul de doze disponibile

Ministrul Sănătăţii spune că în Bucureşti există capacitate dublă de vaccinare faţă de numărul de doze disponibile

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a explicat, marţi dimineaţa, că în Bucureşti nu există probleme legate de organizarea centrelor pentru vaccinare, însă nu avem momentan destule doze de vaccin pentru a acoperi cererea foarte mare.

“Practic, în Bucureşti, avem capacitate dublă de vaccinare faţă de vaccinurile disponibile în acest moment. Numărul de vaccinuri care ne sunt disponibile şi ne vor fi disponibile în săptămânile şi lunile următoare va creşte consistent de la o săptămână la alta, dar, în momentul acesta, capacitatea de vaccinare, adică locurile amenajate şi personalul pe care îl avem deja organizat şi care în altă parte încă se organizează, este deja mai mult decât suficientă pentru numărul de vaccinuri pe care îl avem disponibil”, a subliniat Voiculescu, aflat într-o vizită alături de preşedintele Klaus Iohannis la cel mai mare centru de vaccinare din Bucureşti, care va fi organizat la Romexpo.

Însă acesta spune că numărul de vaccinuri va crește de la o săptămână la alta, odată cu producţia Pfizer.

Sunt alte ţări în această lume care nu au văzut o doză de vaccin!

În plus, Voiculescu a ţinut să sublinieze că România are “privilegiul” de a se afla într-un club select, care este Uniunea Europeană, graţie căreia avem acces la vaccin, în timp ce există ţări în lume care nu au vazut niciun vaccin încă.

"Sunt alte ţări în această lume care nu au văzut o doză de vaccin. O prietenă din Japonia îmi spunea zilele trecute că în Japonia vor ajunge vaccinuri abia din luna martie, cel mai probabil.

Avem privilegiul de a fi parte a unui club select şi anume comunitatea europeană şi asta ne dă acces la cantităţi limitate în acest moment la vaccin, dar vor fi cantităţi din ce în ce mai mari din aceste vaccinuri.

Ştim că cei de la Pfizer şi-au mărit capacitatea de producţie şi vor livra mai multe vaccinuri din primul trimestru. Şi alte vaccinuri sunt în curs de aprobare de către Agenţia Europeană a Medicamentului. Deci nu se pune problema de o limitare voluntară a numărului de vaccinuri în acest moment, ci, pur şi simplu, ne adaptăm unor realităţi. Realitatea este că România deja a început să vaccineze, România deja a primit vaccin, e un privilegiu şi lucrurile evoluează", a precizat ministrul.

Citește mai multe despre campania de vaccinare în România și în lume:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇