Medic, după recordul de cazuri Covid: Vom da cu toții piept cu virusul în următoarele luni. Cei tineri, verzi, nevaccinați - loterie

Medic, după recordul de cazuri Covid: Vom da cu toții piept cu virusul în următoarele luni. Cei tineri, verzi, nevaccinați - loterie

Recordul de cazuri înregistrat miercuri în România, peste 34.000, și rapiditatea cu care numărul crește de la o zi la alta îl determină pe medicul Vasi Rădulescu să afirme că ”vom da cu toții piept cu virusul în următoarele luni”, iar pentru cei tineri și nevaccinați va fi o ”loterie”.

34.255 cazuri în ultimele 24 de ore. Probabil peste 100.000 în realitate. Aproape 100 decese.

Vom da cu toții piept cu virusul în următoarele luni.

Cei nevaccinați și cu factori de risc pot umple statistica la decese, din păcate.

ADVERTISING

Cei tineri, verzi, nevaccinați - loterie.

Cei bine informați, responsabili, cu booster făcut -> trecere relativ ușoară prin boală”, a estimat cunoscutul medic, într-o postare pe Facebook.

În opinia sa, ca și a altor specialiști din domeniu, recordul de azi, 34.255, ”va fi depășit și oficial”.

”E oricum depășit neoficial, știm asta. Unii cred că au răceli, nu se testează, nu anunță nimic, ba mai și ies din case.

Vom trece urât și prin valul 5. Cum ziceam cândva, știința nu ne iartă și ne așază la locul nostru”, este de părere Vasi Rădulescu.

34.255 cazuri în ultimele 24 de ore. Probabil peste 100.000 în realitate. Aproape 100 decese. Vom da cu toții piept cu...

Publicată de Vasi Rădulescu pe Miercuri, 26 ianuarie 2022

Marți, România a înregistrat 19.685 de cazuri și 44 de decese.

ADVERTISING

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, estima duminică pentru săptămâna aceasta un nivel de doar 25.000 sau 28.000 de cazuri noi în 24 de ore și spunea că vârful valului 5 ar putea fi atins în perioada 10-15 februarie.

De altfel, atât specialiștii, cât și unii reprezentanți ai autorităților au estimat că în acest val al pandemiei vom depăși chiar și 50.000 de cazuri noi pe zi, scenariul cel mai sumbru anunțat de INSP fiind de peste 70.000 de cazuri pe zi.

Cum arată estimările și prognozele dr. Octavian Jurma:

Cum a evoluat pandemia de la prognoza pe care am publicat-o la inceptul lunii ianuarie si ce urmeaza?Aveti graficul in...

Publicată de Octavian P Jurma pe Marţi, 25 ianuarie 2022

Și alte țări se confruntă cu aceeași situație – explozii de infectări de pe o zi pe alta.

ADVERTISING

Potrivit autorităţilor sanitare din Franța, în această țară s-au înregistrat miercuri peste o jumătate de milion de cazuri într-o singură zi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇