Record de cazuri de Covid în Franța: Peste o jumătate de milion într-o singură zi

Record de cazuri de Covid în Franța: Peste o jumătate de milion într-o singură zi

Franţa a stabilit un nou record naţional de infectări în timpul pandemiei de coronavirus, peste o jumătate de milion de cazuri de Covid-19 fiind confirmate într-o singură zi.

Potrivit autorităţilor sanitare franceze, 501.635 de infectări noi au fost raportate în ultimele 24 de ore, informează DPA.

Rata de incidenţă săptămânală - numărul infectărilor la 100.000 de persoane într-un interval de o săptămână - a rămas la 3,726.

Varianta Omicron reprezintă de acum 95% din totalul cazurilor de Covid-19 confirmate în Franţa, o ţară cu o populaţie de 67 de milioane de locuitori.

ADVERTISING

Încercând să limiteze creşterea numărului de infectări, Guvernul francez a implementat mai multe restricţii pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus şi pentru cele care nu s-au vindecat încă după infectare.

Astfel, începând din această săptămână, persoanele din aceste categorii nu vor mai avea acces în restaurante, baruri, instituţii culturale, trenuri care parcurg distanţe lungi şi la evenimente sportive. Până acum, accesul era posibil şi în baza unui test cu rezultat negativ.

ADVERTISING

Între timp, şi în România, e explozie de cazuri: Peste 34.000 de infecţii în 24 de ore şi 94 de morţi, inclusiv un bebeluş de două luni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇