Record mondial de infectări Covid în SUA: 1,35 milioane de cazuri, în 24 de ore. Valul de îmbolnăviri a dat peste cap învățământul

Record mondial de infectări Covid în SUA: 1,35 milioane de cazuri, în 24 de ore. Valul de îmbolnăviri a dat peste cap învățământul

Statele Unite au raportat, luni, 1.350.000 de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2 în 24 de ore, mai mult decât orice altă țară din lume, pe măsură ce tulpina Omicron, care este foarte contagioasă, continuă să se răspândească.

Recordul precedent a fost atins pe 3 ianuarie, când au fost raportate 1,03 milioane de contaminări, informează Reuters.

Numărul uriaș de cazuri care a fost anunțat luni poate fi pus și pe seama faptului că multe state nu raportează cazurile din weekend, deci acestea ajung în bilanțul de la începutul săptămânii.

ADVERTISING

În orice caz, media săptămânală a cazurilor noi s-a triplat, de la sfârșitul vacanței de iarnă, până la 700.000.

Și, mai grav, luni a fost atins și cel mai mare nivel al spitalizărilor, dublu față de acum trei săptămâni: 136.604 persoane internate. Acum un an, în spitalele din SUA se aflau internați 132.051 de bolnavi de Covid-19.

În medie, numărul deceselor ajunge la 1.700 pe zi, la fel ca la începutul iernii, după ce la începutul anului scăzuse la 1.400.

Deși varianta Omicron pare să nu fie la fel de gravă, aceasta este mult mai contagioasă, iar cea mai mare presiune este asupra sistemului medical. Unele spitale au amânat deja operațiile care nu sunt urgente, pentru că medicii sunt ocupați cu bolnavii de Covid-19.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, valul de îmbolnăviri a dat peste cap învățământul, unde lipsesc în mod constant elevi, profesori și șoferi de autobuze școlare.

La Chicago, unde profesorii nu se înțeleg cu autoritățile privind măsurile de protecție în școli, cursurile au fost anulate pentru a patra zi la rând.

La New York, au fost suspendate mai multe linii de metrou, pentru că mulți conductori sunt bolnavi.

Tot luni, o altă veste proastă a venit de la șeful Pfizer, Albert Bourla, care a declarat că va fi nevoie cel mai probabil de un vaccin modificat special pentru a proteja de tulpina Omicron, iar acesta ar urma să fie gata abia în martie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇