Marea Britanie face un experiment în lupta cu Covid: Va dota unele şcoli cu purificatoare de aer și aparate cu lumină UV

Marea Britanie face un experiment în lupta cu Covid: Va dota unele şcoli cu purificatoare de aer și aparate cu lumină UV

30 de școli din Marea Britanie vor fi dotate cu purificatoare de aer și aparate cu lumină ultravioletă, pentru a vedea dacă astfel este redusă transmiterea Covid-19.

Autoritățile își propun acum un studiu clinic doar, dar dacă rezultate sunt încurajatoare, tehnologiile vor fi implementate de anul viitor în mai multe școli.

Studiul va analiza modul în care purificatoarele de aer și lumina ultravioletă atenuează transmiterea coronavirusului, dar și a altor boli respiratorii în școli, relatează Sky News.

ADVERTISING

De asemenea, se va constata și cât de fezabilă este implementarea acestor tehnologii în școli. Primele rezultate ale studiului sunt așteptate la finalul acestui an.

Apoi, decizia este la Departamentul de Sănătate și Îngrijire Socială (DHSC), care le va analiza.

30 de școli din Bradford vor fi dotate cu aceste tehnologii. Valoarea proiectului ajunge la 1,8 milioane lire sterline, fonduri de la DHSC.

Studiul este realizat de Centrul pentru Cercetare în Educație Aplicată.

Mai exact, 10 școli vor fi echipate cu purificatoare de aer, alte 10 cu purificatoare UV, iar restul nu vor fi dotate cu niciun echipament, pentru a servi drept grup de control.

ADVERTISING

Potrivit Ghidului sănătății și siguranței, tratamentele cu vapori și ultraviolete ”pot fi opțiuni adecvate pentru a ajuta la controlul răspândirii coronavirusului și la dezinfectarea unui spațiu sau unei camere mai mari”.

La noi însă specialiștii INSP avertizează: Nu folosiți lămpile UV pentru dezinfectarea în școli!

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A. D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇