Marea Britanie a vaccinat deja 12 milioane de persoane împotriva Covid

Marea Britanie a vaccinat deja 12 milioane de persoane împotriva Covid

Peste 12 milioane de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în Marea Britanie, potrivit unor statistici guvernamentale date publicităţii duminică.

Autorităţile britanice intenţionează să administreze un vaccin anti-COVID-19 tuturor celor 15 milioane de persoane vulnerabile de pe teritoriul ţării până la jumătatea lunii februarie, inclusiv celor cu vârste de peste 70 de ani, angajaţilor din domeniul sanitar şi rezidenţilor cu afecţiuni preexistente, notează DPA.

Guvernul de la Londra este optimist că va putea atinge această ţintă şi intenţionează să ofere vaccinuri împotriva noului coronavirus tuturor persoanelor de peste 50 de ani până în luna mai.

ADVERTISING

Graţie achiziţiilor făcute în timp util şi rapid, Marea Britanie este mai puţin afectată de blocajele apărute în livrările de vaccinuri în comparaţie cu ţările din Uniunea Europeană.

Marea Britanie ar putea avea de trei ori mai multe doze decât e nevoie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat deja un apel Marii Britanii, cerându-i să distribuie surplusul de doze rămase după vaccinarea persoanelor vulnerabile.

Dacă toate vaccinurile pe care Marea Britanie le-a comandat vor fi aprobate şi livrate, această ţară va dispune de trei ori mai multe doze decât are nevoie.

ADVERTISING

Cu toate acestea, preşedintele grupului operativ pentru vaccinare din Marea Britanie, Kate Bingham, a declarat într-un interviu pentru publicaţia Welt am Sonntag că succesul campaniei de vaccinare din ţară nu se datorează Brexit-ului.

În schimb, ea a spus că factorii care au contribuit la acest succes sunt experienţa din domeniul medical, relaţiile internaţionale foarte bune şi disponibilitatea de a semna contracte în timp util.

Între timp, cazurile de infectare cu noile variante ale virusului SARS-CoV-2 s-au redus în ultimele săptămâni datorită lockdown-ului în vigoare în Marea Britanie.

ADVERTISING

În luna decembrie, au existat zile în autorităţile britanice au raportat peste 70.000 de cazuri pe zi.

Marea Britanie a înregistrat 218 cazuri noi de coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇