Justin Trudeau, pesimist cu privire la evoluția Covid: Situația e de-a dreptul nasoală. Vor urma mai multe tragedii

Justin Trudeau, pesimist cu privire la evoluția Covid: Situația e de-a dreptul nasoală. Vor urma mai multe tragedii

Mesajul premierului Canadei, Justin Trudeau, în ceea ce privește pandemia de Covid-19 este într-un contrast puternic cu tonul optimist al altor lideri mondiali, cum ar fi Donald Trump.

Pe măsură ce țări din întreaga lume se gândesc la noi măsuri dure pentru a limita răspândirea Covid, liderii săi se străduiesc să nu-și arate frustrarea și disperarea provocate de criză.

Dar Justin Trudeau a oferit marți o evaluare directă a situației: "Suntem într-o pandemie globală fără precedent care … chiar e de-a dreptul nasoală", a spus el, potrivit The Guardian.

ADVERTISING

Declarațiile lui au venit în timp ce Canada se apropie de 10.000 de decese cauzate de Covid și se confruntă cu o creștere a numărului zilnic de cazuri noi. Astfel, Trudeau s-a abătut de la tonul ușor optimist pe care îl atingea adesea în public.

Este greu să treci prin acest al doilea val. Este frustrant să ne închidem în casă, așa cum am facut-o în primăvară, iar acum să fim obligați să facem alegeri mai dificile știind că va fi o iarnă grea. Ceea ce trăim este o tragedie oribilă. Familiile i-au pierdut pe cei dragi, au fost devastate de aceste tragedii și trebuie să știm că vor urma mai multe”, a spus Trudeau.

ADVERTISING

Așasar, mesajul lui Trudeau a oferit un contrast puternic cu tonul respingător față de Covid sau prea optimist al unor lideri mondiali, cum ar fi Jair Bolsonaro care a spus că, de fapt, coronavirusul este o „ușoară gripă” sau Donald Trump, care a susținut în repetate rânduri că sfârșitul pandemiei este "după colț".

Lori Turnbull, profesor de științe politice la universitatea Dalhousie, a spus că afirmațiile lui Trudeau par a fi o mai degrabă o recunoaștere simplă a faptelor, decât o strategie media.

ADVERTISING

„Suntem în mijlocul unui al doilea val. Ontario și Quebec sunt afectate în mod deosebit. El simte durerea noastră și este și durerea lui”, a spus ea.

„Vedem că liderii politici din Canada folosesc un limbaj mai clar, pentru că suntem într-o criză și suntem blocați aici și o urâm”, a precizat Lori Turnbull.

La fel ca alte țări, Canada a reușit să controleze virusul în mare măsură până la sfârșitul verii, cu doar câteva infecții în marile orașe până în august.

Dar, pe măsură ce vremea devine rece, răspândirea rapidă a noilor cazuri a reprezentat o problemă.

Trudeau a spus că fiul său de șase ani a întrebat recent dacă Covid-19 va dura pentru totdeauna. El a recunoscut că adunările de familie din timpul sărbătorilor de iarnă sunt, probabil, periclitate, dar a oferit și o notă pozitivă.

Vom trece prin asta. Vaccinurile sunt la aproape. Primăvara și vara vor veni și vor fi mai bune decât iarna asta”, a spus el.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇