Iohannis anunţă că va promulga vineri legea privind decontarea tratamentului victimelor de la Colectiv pe toată durata vieţii

Iohannis anunţă că va promulga vineri legea privind decontarea tratamentului victimelor de la Colectiv pe toată durata vieţii

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va promulga vineri legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor de la Colectiv. Şeful statului a precizat că vrea să facă acest lucru exact în ziua în care se împlinesc 5 ani de la tragedie.

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă va promulga legea are prevede că statul roman decontează victimelor Colectiv tratamentul pe toată viata şi a răspuns: ”Pot să vă spun în premieră că vineri, exact când se împlinesc 5 ani, voi promulga legea despre care aţi vorbit, legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

De asemenea, întrebat dacă consideră că s-a schimbat ceva în cei cinci ani de la tragedie şi a precizat: ”Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva, cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici”.

Camera Deputaţilor a votat, în 14 octombrie, decizional un proiect de lege care prevede ca plata pentru tratamentul în ţară şi în străinătate a persoanelor implicate în tragedia de la clubul Colectiv, pe 30 octombrie 2015, să fie suportată din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: